Само в Lupa.bg: Ивайло Иванов ли ще поеме МВР?

Политика
22:00 - 15 Юли 2020
9480
Само в Lupa.bg: Ивайло Иванов ли ще поеме МВР?

Цели 3 имена се спрягат от днес за наследник на МВР шефа Младен Маринов, чиято оставка поиска и прие премиерът Бойко Борисов, научи Lupa.bg. По наша информация най-вероятно главният секретар на институцията главен комисар Ивайло Иванов ще се заеме с нелеката задача да тушира провокациите на протестите, които седми ден клатят властта. 

Не е изключено обаче на мястото на Маринов да застане не кой да е, а неговият наследник в СДВР - настоящият шеф на столичната полиция Георги Хаджиев. Него Маринов назначи на 20 декември 2018 г. Хаджиев е известен като един от най-строгите топ ченгета, ръководил едно от най-големите полицейски управления в столицата - Първо. 

Оголеното ведомство се нуждае от диалогичен представител обаче настоявали пред премиера неговите съветници. Затова той можел да се спре на относително нова фигура. Става въпрос за зам.-шефа на СДВР Антон Златанов, който лично се зае да успокои страстите след провокациите в шестата вечер на протестите в Триъгълника на властта. Биографията на софиянеца е впечатляваща и не е останала незабелязана от Борисов. 

Той е доктор на науките в сферата на националната сигурност и е извървял цялата стълбица на полицейската йерархия - от редови полицай до зам.-началник на "Охранителна полиция“. Нещо повече, Златанов е преминал курсове на обучение в Интерпол и Европейски полицейски колеж, както и в полицейски академии и училища в Холандия, Израел, Германия, Швеция, Португалия, Чехия, Полша, Великобритания, Испания и др. в направленията "Обществен ред и управление на тълпа", което значително увеличава шансовете му да "скочи" до МВР шеф до дни. 

Междувременно, както Lupa.bg извести, новината за трите министерски оставки днес се посрещна с бурни аплодисменти от протеста в София. На Ларгото обаче скандиранията не секват с искане за оставка на целия кабинет.