Само в Lupa.bg: Иван Гешев покани близките на жертвите пред "Соло"

От Прокуратурата се извинили, че Михаил Въжаров научил от lupa.bg за залавянето на убиеца

Новини
11:35 - 07 Март 2023
2309
Само в Lupa.bg: Иван Гешев покани близките на жертвите пред "Соло"

Главният прокурор Иван Гешев е поканил днес следобед близките на жертвите пред дискотека "Соло", това се случва след като от службите никой не бе информирал роднините, че убиецът Илиян Тодоров е арестуван след близо 13 години. Вчера бащата на Кирил - Михаил Въжаров научи от Lupa.bg, че килърът на детето му е задържан. 

Сутринта Михаил Въжаров изрази разочарование пред Би Ти Ви, че служите не са го информирали. 20 минути след това той е получил обаждане от служител на Прокуратурата, в което му е поднесено извинение за гафа. Родителите на убитите деца са поканени на среща с главния прокурор Иван Гешев, на която да бъде обсъдена темата и предстоящите действия, които ще бъдат предприети. 

"Възмездие е дума, която не знам защо така се използва. За мен възмездието е за всички тези хора, които упорито работеха 2 г., за да докажат убийството и да се стигне до осъдителна присъда. Възмездието е за неговите приятели, които сега ми се обаждат. Те започват да вярват, че в тази държава наистина ще се случи това, което трябваше преди 10 г. Убиецът трябва да влезе в затвор и да си понесе доживотната присъда", каза Въжаров.

Двойното убийство пред дискотека „Соло“, което се намира на метри от съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

По случаят бе задържан Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе потвърдена от ВКС в края на 2013 г.

Той обаче избяга от България, за да не излежи доживотната си присъда за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров.

В последствие той беше публикувал клипове в интернет, с които отричаше да е замесен в двойното убийство. Така и обаче не бе открит точно къде се укрива. Бе обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина.