Само в Lupa.bg: Изчезналата Анна от Перник ще има ли съдбата на Евгения от София?

8 дни приятелите на младата жена я издирват, без да потърсят помощ от полицията

Общество
17:30 - 09 Септември 2022
7449
Само в Lupa.bg: Изчезналата Анна от Перник ще има ли съдбата на Евгения от София?

„Сигнал за изчезналата преди 8 дни Анна Стоянова от Перник не е подаван в полицията. Никой от близките й не е потърсил помощ от органите на реда. Трябва да има заявление за издирване, за да започнем да я търсим“, обясниха пред Lupa.bg пресцентър на областната дирекция на МВР в Перник.

Недоумение буди фактът, че жената се издирва чрез социалните мрежи от нейни колежки, а не от семейството й. Осем дни децата й не са я виждали и въпреки това съпругът й не е предприел нищо. Възможно е Анна и друг път да е напускала дома си и след това да се е прибирала, както и е възможно животът й да е в опасност.

Случаят с Анна напомня на този с 33-годишната Евгения Владимирова, която бе намерена убита. За нея съобщи във фейсбук също нейна позната. Тя разказа, че на 13 октомври жената е излязла вечерта от дома си в квартал "Лагера" и се отправила към фитнеса в съседния кв. "Иван Вазов". Телефонът й е изключен след изчезването й.

"На излизане е казала чао на мъжа си и къде отива, но той не е успял да се обърне да я види. Не знаем как е облечена. Излязла е без кола. Руса, висока 170 см, слаба", описва във фейсбук издирваната жена нейна близка.

След като семейството на Евгения се свързва с полицията, мистерията с изчезването й много бързо се разплита. Младата жена е намерена в куфар във водоем край Перник. За тежкото престъпление е задържан съпругът на жената и баща му.

Анна Стоянова също се издирва от нейни познати. Ето какво пишат те в социалните мрежи:

 „Приятели и познати Зов за помощ. Жената на снимката се казва Анна Стоянова, преди 8 дни си тръгва от работа (работничка на топлата кухня в Кауфланд Перник Център) и от тогава няма и следа от нея. Семейна с две деца и съпруг. Просто безследно изчезнала.

Който някъде където и да я види, свържете се с полицията или на мен ми пишете или ми звъннете 0897827736. Да помогнем на семейството й, две деца да не останат без Майка…

Това е просто молба от нейните колежки и от мен…никой не е застрахован в този живот. Благодаря на всеки, който прочете наистина като човек, дано жената е здрава и я намерим Заедно!!!“