Само в Lupa.bg: Изхвърлиха зам.-шефа на педиатрията, пращал линейки да му пазаруват

Данаил Димов е принуждавал служители на болницата да работят в частната му клиника

Актуални новини
23:50 - 07 Август 2024
2209
Само в Lupa.bg: Изхвърлиха зам.-шефа на педиатрията, пращал линейки да му пазаруват

Столичната педиатрия е разтърсена от нов скандал. Преди дни тихомълком е бил изхвърлен заместник-директора на болницата. Това научи репортер на Lupa.bg от служител на едно от отделенията на лечебното заведение.

Става въпрос за Данаил Димов, който до скоро е ръководел административната дейност в болницата. Запознати с работата му твърдят, че той често е упражнявал вербална агресия към персонала и значително е превишавал правата си. Пример за това е, че е изпращал линейките да му пазаруват и да превозват негови роднини, докато пациенти са чакали с часове специализиран транспорт.

Служителите често са алармирали за нарушенията му, но източникът ни смята, че възможна пряка причина за уволнението му е възникнал проблем по вина на Димов относно инсталирането на нов рентгенов апарат в педиатрията. Заради пропуските му педиатрията можела да загуби финансирането по проекта, който е с европейски пари. Друга възможна причина е, че Данаил Димов е принуждавал служители на болницата да работят в частната му клиника, под претекст специализацията им да върви гладко.

Репорте на Lupa.bg се опита да се свърже с директора на болницата Благомир Здравков, за да коментира решението си, но от лечебното заведение заявиха, че е в годишен отпуск.