Само в Lupa.bg: Изродът-убиец Георги - правнук на легендарния ген. Семерджиев

35-годишният бивш футболист се ползвал с протекции от най-високо ниво

Новини
18:19 - 07 Юли 2022
23317
Само в Lupa.bg: Изродът-убиец Георги - правнук на легендарния ген. Семерджиев

Изродът Георги Семерджиев, убил дрогиран две невинни момичета с джипа си на бул. "Черни връх" в столицата, е потомък на легендарния ген. Атанас Семерджиев, една от най-важните фигури у нас преди 10 ноември и в първите години на демокрацията, научи сензационно Lupa.bg. Това обяснява защо години наред 35-годишния бивш футболист безобразничи напълно безнаказано в София, вместо да бъде в затвора за широката си палитра престъпления.

Ген. Атанас Семерджиев

Ген. Атанас Семерджиев е вицепрезидент на България в периода 1990-1992 година. Той е роден на 21 май 1924 г. в с. Лъджене, днес квартал на Велинград. Ген. Семерджиев е участвал в съпротивителното движение по време на Втората световна война, бил е командир на Партизанска бригада „Чепинец". Участвал е във войната срещу Германия. Бил е дългогодишен началник на Генералния щаб на Българската народна армия - от 1962-а, та чак до до 1989 година.

След свалянето на Тодор Живков от власт през ноември 1989-а година, Атанас Семерджиев става вътрешен министър в правителствата на Георги Атанасов и Андрей Луканов.

През 1992 г. срещу генерал Атанас Семерджиев започва дело по обвинения, че в качеството си на вътрешен министър е наредил унищожаване на досиетата на комунистическата Държавна сигурност. Десет години по-късно Семерджиев е осъден 4 и половина години затвор. Присъдата е отменена през 2003 г. Делото бе окончателно прекратено през 2006-а година, а на 8 май 2015-а генерала издъхна на достолепната 90-годишна възраст.

Според източник на Lupa.bg, Георги е първия правнук на ген. Семерджиев по линия на баща си. Родството с бележитата комунистическа фамилия е причината той от малък да прави каквото си поиска, без да се притеснява, че ще бъде санкциониран от закона. По тази линия най-вероятно са и връзките на фамилията му с високопоставени фигури в МВР.