Само в Lupa.bg: Кадиев се надява на място в парламента с преференция

Политика
13:09 - 01 Октомври 2021
4984
Само в Lupa.bg: Кадиев се надява на място в парламента с преференция

Бившият депутат от БСП Георги Кадиев остава в листите на левицата, научи екслузивно Lupa.bg. По наша информация финансистът, който бе изхвърлен от водаческото място в списъка на старозагорския избирателен район, все пак ще бъде кандидат за депутат, като най-вероятно ще му бъде отредено място не къде да е, а в София. Това е и причината вчера той да оповести решението си "Аз си тръгвам", но отправи обръщението си към заралии, а не към всички социалисти. 

Той даде да се разбере, че няма намерение да скъса депутатския си статут, за разлика от пловдивския флагман досега проф. Иво Христов, който напълно се отказа от намерението да е народен избраник. 

Източници на Lupa.bg са категорични, че Кадиев е потърсил и ще намери номер веднага след водаческото място по т.нар. коалиционна квота в София, в 23-и МИР, най-вероятно веднага след водача Христо Проданов.

Така той стана депутат през 2014 г., с множество преференции, на които и сега се надявал да спечели по същия начин. А аргументът му бил ясен - радвал се на особена подкрепа дори от центъра, а не само от леви избиратели. Факт е, че новината за изхвърлянето му от първото място в листата на старозагорци срещна мащабна фейсбук реакция от негови симпатизанти. 

А от апарата на "Позитано" 20 повдигнаха въпроса за депутатството на Георги Гьоков, който се кандидатира и вероятно ще бъде отново народен избраник за четвърти пореден път, а с това се нарушавали принципни въпроси, разписани в устава на Столетницата.