Само в Lupa.bg: Как "откраднаха" ламборгинито на шефа на "Уолтопия"

Куриози
11:40 - 22 Април 2021
8740
Само в Lupa.bg: Как "откраднаха" ламборгинито на шефа на "Уолтопия"

Теч на лични данни най-вероятно стои зад умопомрачителната история за служебна кражба на луксозен автомобил, собственост на шефа на "Уолтопия" Ивайло Пенчев. Босът, нашумял с особеното си отношение към коронавируса и настояването му пред държавни болници неговите служители да се лекуват с предимство в замяна на дарени апарати за командно дишане, се оплака, че супер скъпото му ламборгини е станало жертва на документално посегателство. 

Вчера той разкри, че когато е тръгнал да вади лимузината от гаража си и да й сключи нова застраховка "Гражданска отговорност", е научил, че колата му е дерегистрирана и е вече собственост на испански гражданин. Прехвърлянето се е случило на 19 януари тази година - повече от 1 година, в която Пенчев не е сядал зад волана й. 

"В КАТ дори твърдят, че аз лично съм бил я дерегистрирал. Като го чух ми прозвуча съвършено невероятно, но е факт. Нямам идея как би могло да се случи това, при положение че и големият и малкият талон не са излизали от касата ми. Имат копия в КАТ и в прокуратурата, защото преди време имах прокурорска проверка във връзка с някаква акция за проверяване на скъпи коли. Всъщност и застрахователите ги имат. Но представям си какво щеше да ми се случи, ако бях излязъл с тази кола - спира ме полицай и ме арестува за кражба на кола", сподели магнатът на стените за катерене. 

Според запознати става въпрос за служебно дерегистриране на автомобила, след като е изтекла предишната му застраховка "Гражданска отговорност". Вещи в схемите са на мнение, че това се случва по автоматичен път след определен "гратисен" период и или има служител в застрахователното дружество, който е ангажирал нотариус и "купувач" - в случая испанец, който е виновен за теча на данни, или той се е случил в самия КАТ. Самият Пенчев припомня, че за прехвърлянето на кола се е изисква само нотариална заверка и процедура в Пътната полиция. А въпросната служебна дерегистрация законово се изпълнява от наредба, която позволява развихрянето на подобни схеми, казват пострадали от нея. 

Бизнесменът е сезирал всички компетентни органи и очаква разследване по случая с ламборгинито си.