Само в Lupa.bg: Каква зима ни очаква според астрологията?

Актуални новини
18:09 - 20 Декември 2021
10323
Само в Lupa.bg: Каква зима ни очаква според астрологията?

Тази година зимата у нас настъпва на 21 декември в 17:59 часа българско време. Астрометеорологията е метод, който се използва за прогнозиране на времето чрез астрологични средства. Прогнозата е изготвена от Маргарита Паскалева, астролог, който прави дневните и месечни хороскопи за Lupa.bg.

Звездната карта на Зимното слънцестоене на 21.12.2021 год. е с Асцендент Рак (студен и влажен знак) и с 4 дом в знак Дева (студен и сух знак). Това е белег за една абсолютно типична и нормална зима за нашите ширини, т.е. зимата няма да е много по-студена от обичайното. 

Времето за дните между 21 и 26 декември е прогнозирано и описано в прогнозата ми за времето през есента. В тези първи зимни дни Луната на 21 и 22 декември е в Рак – по-облачни и студени дни, с валежи от сняг. Следват два дни (23 и 24.12) с Луна в огнения знак Лъв – повишение в дневните температури, може да има и някои по-слънчеви райони. На 24 декември очаквам усилване на вятъра, който ще дава усещането за студ. На 25 и 26 декември Луната е в знака Дева, като в неделния ден на 26-ти Луната в аспект с Нептун повишава облачността и възможността за валежи.

Първата лунна фаза от настъпването на зимата е Последна четвърт на 27 декември. Звездната карта на тази фаза показва тенденциите за времето през седмицата 27.12.21 – 01.01.2022 год. През тази седмица времето ще е типично зимно, ветровито и с достатъчно количество валежи от сняг. В някои региони може да паднат и много повече от очакваните количества, което да създаде сериозни затруднения с придвижването и снабдяването в по-отдалечени и слабо населени места. Нептун в Риби (воден знак) е в така важния за времето 4 дом на хороскопа, а Марс в Стрелец (съуправител на знака Скорпион и Асцендента) е в съвпад с неподвижната звезда Антарес от съзвездие Скорпион на 27 и 28.

Тази звезда заедно със срещуположно разположената на нея по градуси звезда Алдебаран в зодиакалния знак Близнаци формират известната в астрологията „Ос на катастрофите“.

Тези катастрофи по отношение на времето могат да бъдат в преносен смисъл бедствени ситуации и трябва да бъдат готови снегопочистващите фирми, общините и организациите да реагират в спешни ситуации. На 27 и 28 декември ще има усилване на вятъра, а на 29, 30 и 31 декември – по-съществени валежи от сняг. 29 и 30 декември са неблагоприятни дни за пътуване на дълъг път за родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а 31 декември за родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. На 31 декември Луната е в съвпад с Марс в Стрелец, а това повишава опасността от наранявания и травми при употребата на пиратки, бомбички и всякаква пиротехника в новогодишната нощ. А ако ще пътувате на дълъг път, шофирайте много внимателно на 29 и 31 декември и подгответе добре автомобила си за зимните условия. Не забравяйте да оборудвате автомобила си и с вериги, а личните вещи - с топли дрехи и подходящи обувки / ботуши. В световен план е повишена сериозно опасността от тежки инциденти, аварии, пожари, експлозии, природни бедствия и атентати между 27 и 31 декември.

Месец януари

Новата 2022 година стартираме с Новолуние на 2 януари. Времето през седмицата 02.01 – 08.01 ще се задържи по-студено и с валежи от сняг. Има и възможност да се радваме на слънце, но по-скоро на 8 и 9 януари. Картината в звездната карта на следващата лунна фаза Първа четвърт е сходна. През седмицата 09.01 – 17.01 времето няма да е по-различно от предходната седмица. Сега обаче Меркурий е достигнал съвпад със Сатурн във Водолей и заедно образуват предизвикателен аспект с Уран в Телец. А Марс в Стрелец вече е в предизвикателен аспект с Нептун в Риби. През тази седмица ще има на места, особено в планините, по-силен вятър и снегонавяване, заледяване по пътищата. Ще възникват сериозни проблеми и инциденти по пътищата на страната, както и в планините. 9, 10 и 14 януари са дни с по-опасни и предизвикателни аспекти между планетите, затова избягвайте пътуване на дълъг път в тези дни – 9-ти за представителите на Овен, Рак, Везни и Козирог; 10-ти за Телец, Лъв, Скорпион и Водолей; 14-ти за Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

След Коледните и Новогодишни празници това е седмицата, в която може да се очаква и ръст на вирусните инфекции и на болните с Covid.

На 18 януари следва лунната фаза Пълнолуние, при което Слънцето е в точен съвпад с Плутон в Козирог, Луната е във водния знак Рак, а най-важните домове за времето са в най-студените знаци Водолей и Скорпион. През седмицата 18.01 – 24.01 времето ще е най-студено и мразовито. Хората, които живеят в планинските райони и се отопляват с дърва и други средства за отопление, да се подготвят за тази седмица добре. Заредете се и малко повече с хранителни продукти, с лекарства за болните и възрастните хора, с газ за газовите уреди и други неща от първа необходимост, защото може снабдяването на места да бъде затруднено сериозно и дори невъзможно. Пътищата ще са заледени и в някои райони непроходими, а е повишена опасността от прекъсвания на тока поради аварии и скъсване на електропроводи, спукване на тръбопроводи и проблем с водоснабдяването. Звездите са по-неблагоприятно разположени на 18, 19, 20 и 24 януари.

Тенденцията за студено време и валежи от сняг се запазва и през седмицата 25.01 – 31.01 според звездната карта на лунната фаза Последна четвърт на 25 януари. Луната в Скорпион, управляваща изгряващия знак Рак, образува тежък таоквадрат (двоен квадрат) с Уран в Телец и Сатурн във Водолей. Меркурий с ретроградното си движение от 14.01 на 26 януари се връща отново в знака Козирог и е в съвпад с Плутон. По-съществени валежи от сняг и по-студено време можем да очакваме на 25, 26, 29, 30 и 31 януари, по-силен вятър – на 25, 30 и 31 януари. По-слънчеви, макар и зимни, могат да бъдат 27 и 28 януари. На 29 януари Луната е в съвпад с Марс, а 30 януари с Меркурий и Плутон в Козирог. Тези два дни са по-опасни за инциденти с млади хора, за транспортни и инциденти в планините (падане в пропасти, затрупване, измръзване, изгубване), като най-внимателни трябва да бъдат родените под знаците (и с други рождени планети) в Овен, Рак, Везни и особено Козирог. На 25, 26 и 31 януари по-внимателни трябва да бъдат родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а на 27 и 28 януари – под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Месец февруари

На 1 февруари е Новолуние във Водолей в съвпад със Сатурн и тази тройна „коалиция“ е в предизвикателен аспект с Уран в Телец. Винаги месеците януари и февруари са по-студени у нас, с редки изключения. Затова и не е учудващо, че времето е типично зимно. През седмицата 01.02 – 07.02 времето също ще е студено, но тук тенденцията е по-скоро за по-малко количество валежи и по-ветровито време. По-ниски температури и усилване на вятъра може да очакваме на 1, 6 и 7 февруари, а по-съществени валежи от сняг – на 2, 3 и 4 февруари. Следва лунна фаза Първа четвърт на 8 февруари. Асцендентът в звездната карта е Рак (влажен и студен знак), Луната е в земния знак Телец, а Слънцето в съвпад със Сатурн във Водолей. Меркурий, който от 6 февруари вече е в директен ход, е в съвпад с Плутон в Козирог. Единственият важен показател за малко по-меко време е 4 дом във Везни, затова през седмицата 08.02 – 15.02 може да очакваме повишение на дневните температури и по-малко валежи. По-ветровито ще бъде времето на 8 и 9 февруари, по-приятно на 10 и 11 февруари, а валежи от сняг в някои райони – на 12 и 13 февруари.

Слънцето може да ни зарадва на 14 и 15 февруари, но на 15-ти и вятърът ще се усили.

През седмицата 16.02 – 23.02 времето ще бъде по-меко и по-сухо – 4 дом в звездната карта на Пълнолунието е в топлия огнен знак Стрелец, а Луната в огнения знак Лъв. Ако някъде паднат валежи, то количествата ще са несъществени. По-приятно очаквам да бъде времето на 16-ти и през почивните дни на 19 и 20 февруари, които са много благоприятни за разходки и почивки в планината. По-разкъсана облачност ще има на 18, а по-съществена – на 22 и 23 февруари. На 24 февруари следва лунната фаза Последна четвърт, като в хороскопа на тази фаза има ясни и категорични астрологични показатели за ново застудяване и по-сериозни количества валежи от сняг през седмицата 24.02 – 01.03. В тази звездна карта има отново по-предизвикателни опасни планетни аспекти и може да се предположи, че е налице и опасността в някои от дните за по-сериозни инциденти. Марс и Венера до края на месеца (и в първите дни на март) съвпадат с Плутон в Козирог, а Меркурий е в съвпад със Сатурн във Водолей и заедно са в предизвикателен аспект към Уран в Телец. Очакванията ми са за по-сериозни валежи от сняг, по-силен вятър и повишена опасност от транспортни и особено от инциденти в планините, вземайки под внимание по-мекото време от предходната седмица. По-слънчево и по-меко може да бъде времето на 24 и 25 февруари. Много опасни за почиващите в планините са почивните дни 26 и 27 февруари, както и 28-ми. Възможно е изчезване на хора, пропадане в пропасти, затрупване от лавини, травми в областта на главата, краката и гръбначния стълб. По-уязвими на 26 и 27 февруари са родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Не по-малко уязвими са и представителите на втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей заради аспекта на Меркурий и Сатурн във Водолей към Уран. Избягвайте пътуване на дълъг път на 28 февруари и на 1 март, а в населеното място шофирайте много по-предпазливо.

Тъй като Луната е във Водолей на тези две дати, тогава е повишена опасността както за аварии и прекъсване на електричеството в някои населени места (най-вече планинските), нарушаване на телефонните и интернет връзки, токови удари, травми при работа с режещи машини и т.н.

Месец март

На 2 март е Новолуние в Риби, но звездната карта на тази лунна фаза ни показва, че времето през седмицата 02.03 – 09.03 ще бъде по-сухо и температурите ще се повишат. По-разкъсана облачност може да има на 2 и 3 март, а на 4 и 5 март при транзита на Луната в знака Овен очаквам по-приятно и слънчево време. Както вече споменах по-горе, първите дни на март все още са доста опасни за любителите на зимните спортове в планините. Такава опасност съществува на 4, 5 и 6 март. Не предприемайте опасни маршрути и спускания. Опасността от падане на лавини и за други инциденти е голяма. По-ниски могат да бъдат температурите на 6, 7 и 8 март с усилване на вятъра в някои райони на страната. По-слънчево и приятно ще бъде времето както споменах на 4, 5 и на 9 март.

През седмицата 10.03 – 17.03 времето ще бъде типично за месец март по-влажно, но количествата валежите няма да са големи. Слънцето, Юпитер и Нептун в Риби са високо издигнати и на върха на ъгловия 10 дом, а и Меркурий вече е в Риби, затова няма да минем без валежи. Валежите вече ще са по-често от дъжд. Само по високите части на планините все още ще вали сняг. Повече облачност и валежи може да има на 12 и 13 март, повече слънце на 14 и 15 март. По-ветровито, с малко по-ниски температури ще е времето на 16 и 17 март, като на 17-ти може да е по-облачно в някои райони и вали дъжд.

На 18 март е последната преди идването на пролетта лунна фаза Пълнолуние.

Звездната карта на тази фаза бележи тенденциите за времето през седмицата 18.03 – 24.03. И сега ще ви зарадвам – времето през тази седмица ще е по-топло и слънчево. Още през уикенда на 19 и 20 март ще бъде чудесно за разходки на чист въздух парка или в планината, за пътувания из страната, за организиране на празници и мероприятия на открито. В по-късните часове на 20 март може да се заоблачи на места, а на 21 и 22 март вятърът да се усили и увеличи облачността. Вземете си чадър за всеки случай на 21 и 22, но дори и да вали не очаквам да е за дълго и в големи количества.

На 20 март 2022 год. в 17:33 часа българско време настъпва астрономическата пролет в България. Ще ви издам малко предварително тайната какво време в глобален аспект можем да очакваме през пролетта на 2022 година у нас. Като цяло тя ще е приятна, по-топла и суха, но не суха през целия сезон. Ще има и валежи, разбира се, а те са много важни за земеделците. По-съществени количества валежи от дъжд, а също и градушки ще има през втората половина на месец април. Повишена е опасността и от наводнения между 16 и 23 април 2022 год. Добре е отсега да се знае, да се вземат превантивни мерки от общините и земеделците, за бъдат избегнати по-тежки последствия за хората. А сега се насладете на настъпваща зима и снегът, за който децата и любителите на планините мечтаят отдавна. Пожелавам ви прекрасни и незабравими мигове, макар и да не е лято! Важното е любовта да топли сърцата ни, бъдете здрави!