Само в Lupa.bg: Какво да очаква всяка зодия през май

Астрология
18:00 - 29 Април 2022
9234
Само в Lupa.bg: Какво да очаква всяка зодия през май

Какво вещаят планетите за всички зодии през месец май разкрива астроложката Марги Паскалева, която изготвя ежедневни и месечни хороскопи за Lupa.bg.

ОВЕН – през този месец се налага да направите ревизия на вашите и чуждите ресурси, кое е най-ценно за вас на този етап и дали тези ценности са сходни с ценностите на вашите партньори или опонентите. Някои от вас ще трябва да разрешат важни финансово-банкови или наследствени въпроси. До 24 май енергията е намалена и съпротивителните ви сили са понижени.

Нуждаете се от спокойствие и повече уединеност, за да възстановите силите си. Препоръчително е да се предпазвате от интриги, подмолни действия и задкулисни игри на някои хора. Не се доверявайте на никого - не споделяйте плановете си и личните си тайни.

Медитацията и всякакви други духовни практики, музиката и танците ще ви се отразят много добре.

Грижете се за здравето си, подсилете имунитета. След 24 май Марс вече е във вашия знак Овен и ще почувствате прилив на енергия, смелост и активност в действията си.

ТЕЛЕЦ – акцентът при вас през този месец е върху взаимоотношенията ви с другите хора - партньори и опоненти. Някои от вас може да приключат съдебни спорове, а други да се разделят с бизнес или интимни партньори / приятели. Възможни са предателства от тяхна страна и разочарования, които да ви подтикнат към това крайно решение.

Вие сте изключително търпеливи и лоялни към близките и приятелите си, но всички хора не са като вас. За родените в края на април и първите десет дни на май част от трудностите и проблемите са към края си. Този месец е по-труден и противоречив за родените след 10 май Телци.

Разчистете некачествените хора около себе си и приключете завинаги с тях. Навлизате в нов етап от живота и е време да промените ценностите и подхода си към хората. След 24 май трябва да мислите повече за себе си и да се погрижите за душевния си мир.

БЛИЗНАЦИ – напрежението в ежедневието ви до 24 май ще е голямо, особено на работното ви място. Възможни са интриги и конфликти с хора, от които зависи бъдещето ви, усилване на страховете.

Препоръчително е да не се натоварвате психически, да обръщате достатъчно внимание на здравето си, тъй като напрежението може да се отрази на здравето ви.

Ако имате недовършени задачи и работни ангажименти, най-доброто време да приключите с тях е след 10 май. Някои от вас може да загубят работата си, затова се вглеждайте по-често в себе си и не търсете винаги вината в другите. Хората с личен бизнес могат да предприемат промени в структурата на фирмата и съкращение на служители.

Месецът не е благоприятен за операции, освен ако не са животоспасяващи. След 24 май ще се радвате на сериозна подкрепа от страна на своите приятели, любими и съмишленици.

РАК – каквото и да ви предложи съдбата до 24 май имате повече късмет и подкрепа от страна на звездите. След 24 май навлизате в по-труден и напрегнат период до 5 юли, затова бъдете внимателни в плановете и действията си на този етап.

При някои от Раците ще има добри новини от чужбина и възможности за пътуване зад граница, при други да приключи нещо важно свързано с бъдещето на децата, а при трети акцентът ще е върху любовта и интимните отношения. Пълното лунно затъмнение на 16 май е в знака Скорпион във вашия базисен 5 дом и някои от тези въпроси могат да приключат и трансформират в близко бъдеще.

Ако измежду жените Рак има бременни, може би предстои раждане през този месец, но ако все още е рано почивайте повече не се натоварвайте. Месецът не е подходящ за подписване на нови договори, за покупка на техника или автомобил. Добро време за ремонт.

ЛЪВ – през месец май бъдете по-пестеливи и внимателни във финансовите дела. Не давайте в заем и не взимайте нов заем. Ако имате необходимост и възможност можете да рефинансирате настоящ кредит за нуждите на дома.

Взаимоотношенията с близките хора ще са добри и можете да разчитате на тяхната подкрепа. След 10 май планетата на успеха навлиза в огнения знак Овен и ще ви носи повече късмет до 27.10.22 год.

При някои от вас е възможна промяна в работата, нови идеи за бъдещето, които имате шанс да реализирате. Но прекаления ентусиазъм не е препоръчителен.

При други през втората половина на май, максимум до около месец, предстои промяна в дома или местоживеенето. След 10-ти е време за ремонти, за ревизия на личните или бизнес средства. Приятна среща със стар познат от миналото. Не се връщайте към стари връзки. След 24-ти навлизате в много добър период.

ДЕВА – от вас се изисква особено внимание към партньорите и към други хора, които биха се опитали да ви измамят по някакъв начин или да ви въвлекат в интрига. Ще ви се отрази положително, ако заедно с интимния си партньор си организирате почивка или екскурзия до романтично място.

Не се поддавайте на неясни и нереалистични предложения от страна на хора, които не познавате достатъчно. На някои от вас предстои уреждане на наследствени или други финансови въпроси. Сега не е време за стартиране на нови дейности и проекти. Съсредоточете се върху себе си и поправете стари свои грешки. В работата при някои от вас може да се наложи да се извърши проверка на документи и съществуващи договори по поети преди време ангажименти.

Добър месец за самоусъвършенстване, за разговори с чуждестранни партньори, за довършване на изостанали работни проекти, за реклама.

ВЕЗНИ – в началото на месеца някои от вас може да получат повишение в работата си или да им бъдат възложени повече отговорности. При други акцентът ще бъде здравето, а при трети – финансови въпроси или наследствени имущества.

Ако се налага да вземете нов заем, направете го преди 9 май или след 4 юни. Ако вече имате кредит, можете да го рефинансирате. На работното място не споделяйте личните си тайни, предпазвайте се от лицемерни колеги. Ако сте началник, наблюдавайте подчинените си да изпълняват задълженията си. В първия случай може колега да ви въвлече в интрига, а във втория – ваш служител да ви мами или кръшка от работа.

Грижете се добре за здравето си - предпазвайте се от инфекции и при къпане във вода. Не е препоръчително този месец да се пътува по вода. Любовните отношения ще са по-интензивни, изпълнени с много страст, особено след 24-ти.

СКОРПИОН – при вас звездното влияние е двупосочно, в зависимост от рождения ви хороскоп. По принцип месецът се очертава много по-спокоен и успешен за болшинството от вас. Радост и поводи за празници в семейството, романтика и топли взаимоотношения в любовта при младите и в брака при семейните.

По-напрегнат ще бъде месеца за онези от вас, които са от поколението с Марс, Уран и Плутон в Дева, както и с Марс в Стрелец или Близнаци. Ако усещате напрежение и възникват чести спорове, значи попадате в тази група. Бъдете по-сдържани и търпеливи в отношенията.

Вие сте максималисти и много упорити, трудно отстъпвате. Потърсете все пак и своите грешки. Сега е добро време да ги поправите и възстановите някои стари връзки. След 24 май работата и отговорностите там се увеличават, а съответно и възможностите за по-добри приходи. Авторитетът ви нараства.  

СТРЕЛЕЦ – периодът до 24 май не е лек за вас. Въоръжете се с търпение и се фокусирайте върху стабилността. Сега не е време за вас за нови дейности и рисковани начинания.

На фокус са домът и семейството ви. При някои от вас може да се наложи уреждането на имуществен въпрос или промяна в местоживеенето. Внимавайте за измами при сделки. А още по-добре ще е да ги отложите за след 4 юни. Препоръчително е да се вземат мерки срещу обир, пожар или наводнение в дома.

При други измежду представителите на Стрелец може да възникне необходимостта да се погрижат за свой близък.

Марс и Нептун в Риби създават предпоставка за здравословен проблем с човек от семейството, измами, кражби, течове или наводнения. Бъдете по-наблюдателни, за да може бързо да реагирате при нужда. Любовта ви дава сили, а след 24 май (до 05.07) навлизате в много силен и успешен период.

КОЗИРОГ – до 24 май сте в един от най-силните си и добри периоди. Месец май за вас е наситен с много ползотворни контакти, пътувания и отлични възможности за постигане на голяма част от мечтите ви. Очакват ви и много поводи за семейни празници.

Децата ще ви радват със своите победи и постижения. Някои от вас ще имат шанс дори за ново попълнение в семейството. На успехи могат да разчитат хората със собствен бизнес и особено в развлекателния бизнес, политиците, спортистите, мениджърите.

Много добро време за продажби, преподписване на договори, изпити и конкурси. Можете да започнете или завършите успешно курс или образование. Младите представители ще печелят награди и медали в олимпиади.

Не стартирайте нищо ново този месец, не сключвайте нови договори. Любовта е на заден план, но от 28-ми отношенията ще са по-топли и удовлетворяващи.

ВОДОЛЕЙ – основен приоритет през май за вас са финансови и семейно-битови въпроси. Парите сякаш ще изтичат между пръстите ви. Ще печелите, но се появяват непрекъснато нови дупки за попълване. Бъдете разумни и не харчете излишно до 24 май.

Месецът е подходящ за дребни ремонтни дейности в дома, за подреждане на гардероба и други поизостанали домакински задължения. Насочете вниманието повече към себе си и личните си приоритети, а не върху околните в семейството. Добро време за обмисляне и корекции както на плановете, така и на взаимоотношенията с близките. Партньорските отношения могат да охладнеят след 29-ти или да бъдат на заден план.

За сметка на това от 24 нататък навлизате много по-успешен и динамичен период, в който ще се появят добри нови възможности за развитие и успех. Нови начинания и важни действия започнете след 5 юни.

РИБИ – много от вас, скъпи Рибки, през този месец ще са настроени на романтична вълна. Любовта при по-младите и взаимоотношенията при семейните са в хармония. Много по-дейни ще бъдете през май. Имате добри шансове за увеличаване на приходите.

Разгърнете своите таланти и действайте по-смело. Вашата лична самооценка сега е най-важна. На успехи и постижения могат да разчитат работещите в сферата на изкуството, медицината, фармацевтиката, тайните служби, в производството и търговията с обувки и алкохолни напитки, горивата. До 10 май включително Юпитер ще ви носи много късмет.

Малко по-трудно ще постигате разбирателство с хората, но вие сте адаптивни и интуитивни, ще се справите с повече търпение.

Бъдете постоянни и коректни с хората. След 10 май не купувайте нова техника или автомобил. Добро време за ремонти в дома или по автомобила. 

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ: 

·      Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 5, 7, 12, 13, 14, 19, 20, 26, май.

·      Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 2, 8, 9, 15, 16, 21, 22, 28 и 29 май.

·      Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 2, 3, 4, 10, 11, 16, 18, 23, 24, 30 и 31 май. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ МАЙ 2022:   

·     Първа четвърт – 09.05.2022 – 03:21 часа – Луна в Лъв

·     Пълнолуние и пълно лунно затъмнение – 16.05.2022 – 07:14 часа – Луна в Скорпион

·     Последна четвърт – 22.05.2022 – 21:43 часа – Луна в Риби

·     Новолуние – 30.05.2022 – 14:30 часа – Луна в Близнаци 

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:   

02.05.2022 от 13:13 ч. - 02.05.2022 до 13:46 ч.

04.05.2022 от 23:37 ч. - 05.05.2022 до 02:05 ч.

07.05.2022 от 13:25 ч. - 07.05.2022 до 14:50 ч.

09.05.2022 от 15:38 ч. - 10.05.2022 до 01:53 ч.

12.05.2022 от 06:59 ч. - 12.05.2022 до 09:34 ч.

14.05.2022 от 11:07 ч. - 14.05.2022 до 13:34 ч.

16.05.2022 от 12:28 ч. - 16.05.2022 до 14:50 ч.

18.05.2022 от 06:59 ч. - 18.05.2022 до 15:02 ч.

20.05.2022 от 14:59 ч. - 20.05.2022 до 15:53 ч.

22.05.2022 от 10:19 ч. - 22.05.2022 до 18:49 ч.

25.05.2022 от 00:33 ч. - 25.05.2022 до 00:39 ч.

27.05.2022 от 06:20 ч. - 27.05.2022 до 09:22 ч.

29.05.2022 от 17:10 ч. - 29.05.2022 до 20:22 ч.

31.05.2022 от 23:10 ч. - 01.06.2022 до 08:49 ч. 

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа.