Само в Lupa.bg: Какво да очаква всяка зодия през януари?

Астрология
18:10 - 30 Декември 2021
9574
Само в Lupa.bg: Какво да очаква всяка зодия през януари?

Какво ни чака през декември според зодиакалния ни знак? На този въпрос отговаря астроложката Маргарита Паскалева в месечен хороскоп, направен за Lupa.bg.

ОВЕН – Новата 2022 година стартираме с ретроградна Венера, а след 14 януари – и Меркурий е ретрограден. Венера ще създава трудности в партньорските взаимоотношения и любовните връзки, за които трябва да полагате повече грижи и усилие, за да не пострадат сериозно. Връзки, които са крайно нестабилни от месеци и години, сега могат да се разпаднат. На бурите ще устоят тези, които са подплатени с любов и уважение. Финансовите теми също са по-уязвими за вас този месец.

Може да липсва достатъчно работа, да се забавят заплати или хонорари, да се губят пари или ценности поради необмислен риск и прибързани действия. Време е да се вгледате около себе си, да приключите стари недовършени дела и ангажименти, за финансова ревизия, преоценка на връзките и ценните хора / неща в живота ви. Марс и Юпитер ще бъдат пътеводните ви звезди и ще ви дават своята подкрепа и енергия.

ТЕЛЕЦ – през първата половина на месеца бъдете по-внимателни зад волана и в общуването с хората, за да избегнете неприятни преживявания и конфликти. При някои от вас може да се отворят стари вратички и предложения от миналото отново да бъдат на дневен ред. Новите начинания и отношения не започвайте преди 5 февруари.

Сега направете преоценка на съществуващите авоари, довършете поизостанали задачи.

А тези от вас, чиято рождена Венера също е в Телец, могат да бъдат приятно изненадани с възобновяване на стари връзки, бизнес партньорства с хора зад граница, придобивки и приходи, които най-вероятно вече сте отписали. И въпреки това месецът не е благоприятен за създаване на нови отношения или начинания, за скъпи покупки и капиталовложения.

Ако имате собствен бизнес може да предприемете структурни промени и реклама на дейността на фирмата.

БЛИЗНАЦИ – до 13 януари ще се радвате на интересни нови контакти, добра концентрация, хармонични взаимоотношения с околните. Не че след 13-ти ще бъдат нарушени, но ретроградният Меркурий от 14-ти нататък ще внесе забавяне на всякакви планове и начинания.

Ще се появяват и конфликтни личности, които ще ви предизвикват. Може да се наложи да подпомогнете финансово някое от децата си или да платите стари финансови задължения. Водете стриктно фирмената документация, особено ако имате собствен бизнес, защото може да възникнат финансови ревизии от данъчните служби.

Същото важи и за работещите с пари, за да не се установят документални грешки и някакви липси, от което да последват глоби. Избягвайте покупка на техника и битови уреди, недвижими имоти и други големи вложения, нови съдружия или интимни връзки.

РАК – и вас няма да ви подмине влиянието на ретроградната Венера в Козирог по отношение на личните и бизнес връзки. Бъдете по-загрижени за партньора си и му бъдете опора в трудните моменти. Сега не е време за изясняване на взаимоотношения, както и за нови връзки. Но може да се появят в живота ви отново хора от миналото, с които по някакви причини сте прекъснали отношенията и сте се отдалечили от тях. Работа няма да липсва, дори може да ви дойдат ангажиментите в повече.

Предпазвайте се от спорове и неприятности с колеги, подчинени или наематели. Грижете се за здравето си и ако се появят здравословни неразположения, обърнете се към лекар специалист. Внимавайте за травми в областта на тазобедрените стави, ограничете алкохола и мазнините. Юпитер е в Риби до 10 май ще ви носи много късмет, възможности за успех, развитие и израстване в кариерата.

ЛЪВ – ретроградните Венера и Меркурий налагат да извършите корекции на работното място, особено що се касае до пари и документация / информация. Поправете стари грешки, довършете изостанали задачи, приключете работни ангажименти, за да започнете на чисто през Новата година. При някои от вас може да има намаляване в обема на работата, а при други да липсва работа, което да наложи намаляване на персонала във фирмата.

Този месец е труден за много хора във финансов план, затова се оглеждайте за нови възможности. Избягвайте хазартни игри и залагания, както и спекулативни действия за лесно печелене на пари. Не само че няма да спечелите, но може да загубите много. Време е да направите преоценка на това, което желаете и към което се стремите. Ако е необходимо изкарайте курс за допълнителна квалификация, за да имате по-добри възможности в новите условия.

ДЕВА – появява се силна конкуренция, с която ще трябва да се преборите. Проблемът е, че конкурентите ви няма да бъдат открити и ще действат задкулисно. Бъдете бдителни и подготвени за „удари под кръста“. Месецът е по-натоварен емоционално и няма да ви е леко, особено за родените през септември.

Успоредно с напрежението на работното място, в семейството ще се появяват също изненадващи грижи и ще ви е трудно да постигате баланс. Обръщайте достатъчно внимание на децата си и на партньора, за да не възникнат и в отношенията с тях проблеми. Ретроградният Меркурий ще внесе неразбории на работното място - неразбирателство с колеги, грешки в документацията, технически неуредици и недовършени ангажименти. Пестете нервите си, за да не влошите здравето си.

С добра организация и дисциплина, с вашия усет за ред ще се справите с предизвикателствата.

ВЕЗНИ – вашата управителка Венера, която през този месец е ретроградна в Козирог ще внася напрежение в семейството и в партньорствата като цяло, а и във финансов план няма да е лесно. Може да чувствате хлад в отношенията, да възниква неразбирателство. Нужно е да полагате усилия - да споделяте повече с партньора си и да не се затваряте в себе си по отделно.

При много от вас месецът е изпълнен с много активна комуникация, преговори, покупко-продажби, пътувания, уреждане на документи, дребни ремонти в дома. Онези от вас, които имат ипотечен кредит, могат да бъдат по-затруднени, затова добре използвайте средствата си и не харчете излишно. Ако предприемете през някой от почивните дни пътуване, не оставяйте пари и ценности в дома си, вземете мерки срещу евентуални обири. След 14 бъдете по-близо до децата си, избягвайте покупка на нова техника и електроуреди.

СКОРПИОН – през месец декември при много от вас на дневен ред ще бъдат парите, личните притежания и ценности. Може да печелите повече, ако сте предприемчиви, а може и да изникват непредвидени разходи, които да ви дестабилизират финансово. От вас зависи как ще използвате наличните ресурси.

Ретроградната Венера при вас ще затруднява общуването ви с околните и да възникват разногласия или отчужденост. Месецът не е подходящ за пътувания, изясняване на взаимоотношения, уреждане на важни документи и особено свързани с наследства.

Време е да преразгледате своите приоритети, важните неща и хора в живота си, да се вгледате дълбоко в себе си, да коригирате минали грешки.

Месецът е труден за всички, но поне за вас планетните аспекти не са така предизвикателни и имате възможност да избегнете по-негативното влияние. Занижете изискванията и очакванията.

СТРЕЛЕЦ – месец януари продължава да бъде доста динамичен за вас, но вече по-осезаемо за родените през декември. Марс в Стрелец ще ви ентусиазира и изпълва с енергия. Но трябва да се стремите към баланс и да не предприемате големи рискове. Съществува опасност да се получи разминаване между целите ви и крайния резултат от действията ви.

Склонни сте да гледате на всичко твърде глобално и да пропускате по-дребните, но важни детайли. Възможно е да има намаляване на приходите, забавяне на заплати и други плащания, финансови проблеми, глоби. Време е да извършите ревизия на личните и/или фирмени пари, на ценните за вас хора и вещи с голяма стойност.

Предпазвайте се от кражби, измами, интриги, инфекции, интоксикации, а през втората половина на месеца и от документални грешки или проблеми. Не вярвайте на никого и пазете личните си тайни.

КОЗИРОГ – за вас е настъпило време да се уедините и отдръпнете за известно време от шума и напрежението, да направите преоценка на личните си цели и желания, да поправите част от допуснатите грешки в близкото минало. Интимните и бизнес партньорства може да бъдат разклатени на моменти, да възникне отчуждаване. А по-нестабилните връзки могат и да се разпаднат.

При някои от вас може да има и промени в работата или в длъжността, която заемате. Бъдете по-предпазливи за конфликти и проблем в общуването с околните, особено през втората половина на месеца. Този месец не е благоприятен за вас за нови начинания, големи капиталовложения, покупка на техника за бита или офиса, подписване на дългосрочни договори, както и за пластични операции.

В работата може да възникват проблеми с документи или информация, конфликти с колеги, подчинени или наематели.

ВОДОЛЕЙ – вие ще подхождате много по-разумно и ще усещате опасностите от далеч, затова и опасностите пред вас не са така големи, както при някои други представители на Зодиака. Ще бъдете по-дистанцирани, практични и предпазливи. Проблем може да възникне в интимните отношения при младите представители или в отношенията с децата при по-възрастните. Учащите трябва сериозно да се подготвят за края на първия срок/семестър, ако искат да изкарат всичките си изпити безпроблемно.

Трябва да сте по-пестеливи и разумни в харченето, за да не изпаднете във финансови затруднения. За вас е дошло време да се вгледате по-дълбоко в себе си и да извършите преоценка на собствените си действия и изказани думи. Вместо да проявявате упорство и да влизате в пререкания, въпреки че може и да сте прави, по-добре направете вие първата крачка. Избягвайте стрес и операции.

РИБИ – вие навлизате в Новата година с Юпитер в Риби, който ще ви предпазва и носи много късмет, дори и в трудните моменти. Този месец за вас е един от трудните месеци – Марс в Стрелец ще ви активира, но и ще ви изправя пред предизвикателства. За ретроградните Венера и Меркурий да не говорим. За да си дойде всичко на мястото, първо трябва да се обърка всичко и да научите ценни уроци.

Твърде сте доверчиви и състрадателни. Съществува опасност да ви използват, да ви въвлекат в интрига, да ви разочароват дълбоко хора, които сте считали за приятели. Месецът не е благоприятен за подписване на нови договори, за покупка на автомобил или техника / телефон, за взимане и даване на заеми. Внимавайте за интриги и конфликти на работното място и в семейството, кражби и измами, хакерски атаки. Грижете се за здравето, пазете се от инфекции и вируси.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 29 и 30 януари.

Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 4, 5, 11, 18, 19, 25, 26 и 31 януари.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 1, 6, 7, 14, 15, 21, 22, 27 и 28 януари.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2022:  

Новолуние – 02.01.2022 – 20:33 часа – Луна в Козирог
Първа четвърт – 09.01.2022 – 20:11 часа – Луна в Овен
Пълнолуние – 18.01.2022 – 01:48 часа – Луна в Рак
Последна четвърт – 25.01.2022 – 15:41 часа – Луна в Скорпион

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.01.2022 от 10:16 ч. - 02.01.2022 до 01:02 ч.

03.01.2022 от 18:20 ч. - 04.01.2022 до 00:44 ч.

05.01.2022 от 02:45 ч. - 06.01.2022 до 02:16 ч.

08.01.2022 от 00:23 ч. - 08.01.2022 до 07:26 ч.

10.01.2022 от 09:23 ч. - 10.01.2022 до 16:47 ч.

12.01.2022 от 21:39 ч. - 13.01.2022 до 05:08 ч.

15.01.2022 от 04:21 ч. - 15.01.2022 до 18:10 ч.

18.01.2022 от 01:48 ч. - 18.01.2022 до 06:03 ч.

20.01.2022 от 10:15 ч. - 20.01.2022 до 16:02 ч.

22.01.2022 от 21:46 ч. - 23.01.2022 до 00:02 ч.

25.01.2022 от 00:10 ч. - 25.01.2022 до 05:57 ч.

27.01.2022 от 07:28 ч. - 27.01.2022 до 09:34 ч.

28.01.2022 от 20:59 ч. - 29.01.2022 до 11:09 ч.

31.01.2022 от 06:44 ч. - 31.01.2022 до 11:42 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа.