Само в Lupa.bg: Калоян Методиев бил на нож с Димитър Стоянов

Актуални новини
16:40 - 21 Септември 2020
11765
Само в Lupa.bg: Калоян Методиев бил на нож с Димитър Стоянов

Защо началникът на кабинета на Румен Радев си тръгна от президентството в ключов момент? Това е въпросът на деня, който в момента си задават мнозина. Истината е, че между Калоян Методиев и главния секретар на президента Димитър Стоянов отдавна има конфликт, научи Lupa.bg.

Методиев не е първият, който си тръгва с разочарование от „Дондуков” 2. Първа беше Елена Йончева, която издържа в президентството едва две седмици. Две години по-късно първият началник на кабинета на Румен Радев – Иво Христов, също се измъкна оттам, макар и доста деликатно.

Първоначално слуховете донасяха, че първата дама Десислава Радева е катализаторът на напрежението около държавния глава. Впоследствие обаче нейното влияние беше туширано. За сметка на това военният антураж около Румен Радев реши да вземе инициативата в свои ръце и да неглижира цивилните служители в президентството. 

„Военните около Радев видяха шанс техният човек да вземе властта и гледат да се позиционират на по-челни места”, коментираха пред Lupa.bg анализатори.

Според друга версия Калоян Методиев напуска ключовия си пост заради друго изгодно предложение. На „Позитано” 20 се говори, че той е поканен да води изборна листа в София – от гражданската квота.

Идеята на Корнелия Нинова била да насити софийските листи с хора извън партията  - под формата на гражданска квота, за да изтласка максимално надолу кадрите на софийския лидер на социалистите Калоян Паргов.

Този уикенд Калоян Методев даже се появил на червения банкет в Боровец, организиран от Нинова по случай победата на вътрешните избори за лидер на БСП. 

За да пробие в Столетницата обаче, на Методиев ще му трябва нещо повече от покровителството на Нинова. „В рамките на БСП Калоян е трудно продаваем – все пак той е бивш лидер на младежкото СДС”, загатнаха пред Lupa.bg социалисти.