Само в Lupa.bg: Карадайъ направи кастинг за депутати

Ексклузивно
15:20 - 25 Февруари 2021
3989
Само в Lupa.bg: Карадайъ направи кастинг за депутати

ДПС е на финалната права с избора на кандидат-депутати, научи Lupa.bg. Крайният срок за регистриране на листите наближава и по тази причина през последните два дни председателят на партията Мустафа Карадайъ е организирал ударен кастинг за мераклии за парламента.

Доскоро подборът на кадрите в ДПС се извършваше от почетния председател на партията Ахмед Доган. Той отсяваше кандидатите в присъствието на областните и общинските председатели, както и фаворитите по места, като посочваше кой къде може или не може да се класира в листите.

Този път обаче Мустафа Карадайъ поел сам щафетата. Във вторник и сряда до късна доба председателят на ДПС еднолично решавал кой ще е на избираемо място в заветните листи и кой не.

Като направил уговорката, че след това списъкът ще отиде и при Ахмед Доган, довериха пред Lupa.bg членове на движението. Кастингът на Карадайъ бил първото сито. Какъв точно ще е пълният състав засега остава тайна.

Знае се обаче, че бившата кметица на софийската Владая Таня Иванова ще е водач на ДПС в столичния 23 МИР.

Преди време тя нашумя със скандални еротични снимки в социалните мрежи. Налагането на кандидатурата й вчера също не е минало без скандал. За нея обаче се застъпил Цветан Енчев от софийската ДПС структура и така везните натежали в нейна полза.

Знае се също, че с най-много номинации за листите на ДПС от местните структури на движението за предстоящите парламентарни избори на 4 април е депутатът Делян Пеевски. Той бил предложен от почти всички областни организации и е с най-много номинации след лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Както Lupa.bg писа още през януари, очаква се в листите на ДПС да се завърне Камен Костадинов. Като цяло се очаква квотата на етническите българи на избираеми места да претърпи размествания. Най-вероятно ДПС ще вкара в Народното събрание и бившия министър на околната среда и водите в кабинета „Орешарски” Станислав Анастасов.