Само в Lupa.bg: Каракачанов сяда на стол с товаримост 160 килограма

Куриози
13:50 - 24 Август 2020
6890
Само в Lupa.bg: Каракачанов сяда на стол с товаримост 160 килограма

Военният министър Красимир Каракачанов е обявил впечатляваща обществена поръчка за над 300 000 лева за изцяло нова мебелировка, сочи справка на Lupa.bg в системата за публичните конкурси.  

Най-любопитното от документацията е, че специално за нео са поръчани кресла от кожа, президентски, със заключващи механизми и с изрично изискване да може да удържи 160 килограма. 

Срещу тази сума, без ДДС, повереното на воеводата ведомство ще се сдобие с 424 бюра с различни големини и материали, но задължително със специално покритие за краката, за да не драска настилката в кабинетите, гардероби, библиотеки, етажерки, закачалки, заседателни маси, сейфове, столове до 120 кг, до 130 кг, няколкостотин офис и посетителски столови. 

Има и конкретни изисквания за кожата, за материалите и цветовете на новите мебели. А най-неизпълнимото е, че след договаряне избраният изпълнител трябва да достави всички до 40 дни. 

Според нашите източници президентското кресло лично за министъра било предвидено да е в бял цвят. Кремави бяха досега столовете в кабинета на "Дякон Игнатий" на втория етаж.