Само в Lupa.bg: Караянчева води парламента болна

Шефката на депутатите бърше секрети от президиума, кашля в микрофоните

У нас
15:48 - 15 Януари 2020
2586
Само в Lupa.bg: Караянчева води парламента болна

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева отново прояви неподправен стоицизъм. След като миналата година пострада тежко при челен удар с нейния кортеж и частен автомобил на връщане от Североизточна България, а само 5 седмици по-късно се върна на работа, днес кърджалийката пак демонстрира прочутия си работохолизъм, като откри пилотното заседание на парламентарната сесия след дълга ваканция, болна от грип. 

Караянчева се появи малко след 08,00 часа в сградата и въоръжена с няколко стека носни кърпички, капки и сироп за кашлица и точно в 09,00 часа би камбанката за начало на заседанието. Въпреки че секретите през цялото време я тормозеха и салфетките не слязоха от лицето й, тя все пак издържа цялото заседание и само една процесуална грешка без малко да я извади от равновесие.

Караянчева тъкмо бе прекратила дебатите по първата точка - за персоналните промени в състава на Министерския съвет, когато неволно даде думата на Емил Димитров-Ревизоро, който към онзи момент бе все още депутат, а не екоминистър. Но бързо се поправи с помощта на колегите си от ГЕРБ и спря патриота от изказване извън регламента, разписан в правилника на институцията.