Само в Lupa.bg: Карбовски влиза в политиката

Личности
13:00 - 15 Април 2022
8467
Само в Lupa.bg: Карбовски влиза в политиката

Нацупеният на света Мартин Карбовски влиза в политиката, за да получи свободата да се бори с омразните му неолиберали. Източник на Lupa.bg разкри, че при предсрочни избори киселият журналист ще се пробва да стане депутат от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Ако кабинетът на Кирил Петков напук на тежките издънки устиска повече, отколкото опозицията желае, през 2023-а, когато ни чакат местни избори, Мартин Карбовски смятал да се пробва да седне в стола на Йорданка Фандъкова като кмет на София.

Отказалият номинацията на ИТН за място в Съвета за електронни медии журналист се договорил със Слави за водач на листата за общински съветници на „Има такъв народ“ в София.

В странно видео, изпълнено с намеци и двусмислици и оповестено ден след крачката назад от СЕМ, Карбовски сам признава, че се стяга за политическа кариера:

„За да може да се работи вече, трябва да се излезе от тоя екран и да се влезе в другия екран, там, където хората те избират пряко, ако въобще искат да избират нещо, и не зависиш от ужасяващата малка ситна клика (на неолибералите, б.ред.)“, признава скандалджията.

Като всеки избор през последните месеци и този за членове на СЕМ се превърна в скандал. Кутията на Пандора отвориха от хората на Слави с номинацията на Карбовски. Часове преди да изтече крайният срок, самият той обаче се отказа.

"Малко ми олекнА", коментира във видеото Карбовски. "Има една клика, която няма да разреши да се смени този режим. Това са еничари, които са дошли за малко на власт и ще направят всичко възможно да прецакат не е една съдба", пъне се Мартин Богданов, както е истинското му име.

Според бившия председател на СЕМ доц. Георги Лозанов необходимо е членовете да изповядват европейски ценности и да имат нормален начин на мислене. Различни от тези на Мартин Карбовски, смята медийният експерт.

"Малко прилича на скеч, на шега. Той прави една журналистика на ръба на закона, често пъти доста провокативна, която има своята стойност като журналистика, но е обратното на атестация за член на регулатора", обясни Лозанов.

Журналистът в БНР Петър Волгин е на обратното мнение. "Аз смятам, че именно хора като Мартин Карбовски трябва да са членове на СЕМ. Никой не може да отрече неговия журналистически талант. Човек, който е бил, както вие казвате, на ръба, е най-добрият кандидат, защото той знае до къде може да стигне, знае как да предизвика реакция без да нарушава законността", коментира Волгин.

А новите членове на СЕМ ще имат отговорната задача да изберат генерален директор на обществената телевизия и да регулират медийната политика на БНТ и БНР.

Президентът Румен Радев също ще излъчи кандидат за СЕМ, чието име ще разберем скоро. Предстои Народното събрание да гласува предложенията на партиите.