Само в Lupa.bg: Къро убит като Поли Пантев?

Подземният бос е разстрелян от свои хора

Общество
17:29 - 26 Май 2023
10059
Само в Lupa.bg: Къро убит като Поли Пантев?

Подземният бос Красимир Каменов – Къро е убит от хора, които е добре познавал, разкриха пред Lupa.bg столични криминалисти. Къщата му в Кейптаун е опасана с множество камери, така че е невъзможно да проникнат непознати лица в нея. Убийците са били негови приятели от България или от друга балканска страна, които са дошли уж да го видят. Приел ги е, защото им е имал доверие, добавиха нашите източници.

Според тях убийството на Къро прилича много на това на Поли Пантев на остров Аруба. До ден-днешен неговите килъри не са хванати, но се предполага, че са сикаджии, които са го ликвидирали, защото е напуснал групировката и се изправил срещу бившите си съдружници заедно с боса на “ВАИ холдинг” Георги Илиев.

Поли Пантев беше убит на 9 март 2001 г. в оживеното фоайе на луксозния хотел “Сонеста” в град Оранестад - столицата на остров Аруба. Килърът влязъл с пистолет в ръка и хладнокръвно изстрелял 4 куршума в главата на жертвата. След това светкавично изчезнал.

По наша информация Красимир Каменов е бил убит вчера с 6 куршума. До този момент полицията в африканската държава не е оповестила имената на четирите жертви. Потвърдила е само, че всички са български граждани. Още от сутринта обаче в България се разбра, че разстреляните са Красимир Каменов-Къро, неговата втора съпруга - бившата манекенка Гергана, домашната им помощница и бодигарда им Александър Методиев, известен като Сашо ФБР-то.

Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви днес, че представител на министерството ще замине в ЮАР, за да вземе събраните материали за разстрелите, както и да се запознае с разследването.  

"Красимир Каменов – Къро беше обявен за междудържавно издирване, но за съжаления не беше задържан, въпреки че МВР уведоми властите на Република Южна Африка къде се намира", каза вътрешният министър.

Той заяви, че политиците и магистратите, които сега воюват, но преди са били приятели, са имали общ враг, който се е казвал Красимир Каменов - Къро. 

"Но тези хора дължат обяснение, вече не като приятели, а като врагове, как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ враг. Това обяснение е некоректно да се търси на друго място", каза Демерджиев.