Само в Lupa.bg : Касата на БСП пак е на червено

Новини
13:26 - 01 Април 2019
3271
Само в Lupa.bg: Касата на БСП пак е на червено

Касата на БСП отново е на „червено” и парите в нея пак са на минус, алармира член на партийното ръководство пред Lupa.bg.

Oт последните сметки от ковчежниците и касиерите станало ясно, че вече няма достатъчно средства, с които да се компенсират поне част от депутатите, които продължават вече трети месец да не получават заплатите си заради отсъствията от пленарната зала, наредени от шефката им Корнелия Нинова.

Общо 15 били народните избраници, които нямали страничен доход, освен възнагражденията от Народното събрание, разкрива още нашият източник. Много от тях не са членове на водещи комисии и техните заплати трудно надхвърлят 3500 лева месечно. Това означава, че са принудени да живеят с малко над 1500 лева месечно след орязването поради неизвинени отсъствия.

Още миналата седмица част от тях запознаха лидерката Нинова със ситуацията да не могат да обслужват кредитите си, но по наши данни тя се е трогнала дотолкова, че да покрие финансите на най-„закъсалите” сред тях за февруари. Тя обаче напомнила, че за март и април пари няма да има и защото самата партия има да покрива задължения към банките. В същото време от януари насам дарения от червените депутати, европейски представители и членове на висшето ръководство не са постъпвали. По правило на всеки 6 месеца представителите от „горните етажи” на Столетницата даряват поне по 500 лева безвъзмездно за попълване на касата, а всяка година предоставят личните си автомобили за ползване при нужда от централата на „Позитано” 20, като за целта попълват декларации.

От години финансовото положение на левицата е плачевно. Тя не само загуби голяма част от имотите си в страната в опит да го закрепи, но и се раздели с над 100 бона, откраднати от касата, когато Михаил Миков беше лидер на партията. По информация на нашите източници тези средства все още не били възстановени. В същото време облаците над главата на Нинова продължават да се сгъстяват, а исканията БСП да се върне в пленарната зала не само заради заплатите, се увеличават и вече се готвят протестни писма.

Един от инициаторите червените да си седнат по столовете в пленарната зала и по комисиите бил добричкият депутат Красимир Янков, който е и основен лидер в едно от вътрешноопозиционните ядра.