Само в Lupa.bg : Кейт Бланшет брани Джок Полфрийман

Ексклузивно
12:25 - 20 Май 2019
10565
Само в Lupa.bg: Кейт Бланшет брани Джок Полфрийман

Австралийският убиец Джок Полфрийман се е качил на главата на Темида, научи Lupa.bg. В Министерството на правосъдието вече треперят от прищявките на нахалния чужденец, докладва наш източник от върховете на властта. Допълнително кураж у килъра му дала топ звездата на Холивуд Кейт Бланшет, която се включи в петиция за неговото по-скорошно освобождаване.

Извършителят на жестокото убийство на 20-годишния Андрей Монев, окървавил центъра на София през декември 2007 г., извива ръцете на правосъдното министерство с връзките си в чужди медии, които бързат да отразят „неволите му“ в България, все едно е папата, а не хладнокръвен убиец, заклал младеж.

Пред Lupa.bg затворници разказаха, че 32-годишният Джок Полфрийман се държал като истински шеф зад решетките на Софийският централен затвор преди да го преместят в Казичане. Той обичал да се скатава в лечебницата на пандиза, която с ирония наричал „моя кабинет". Когато нещо не му изнасяло, чужденецът се обаждал на австралийски журналисти и обявявал гладна стачка, каквато отново поде преди дни. При подадения сигнал близките му започвали да дават изявления пред чуждите медии колко страдал горкият убиец, как неговите права били нарушавани и той не издържал зад решетките. 

Управата на затвора предупредила всички надзиратели, че трябва да се държат по-мило с Джок, отколкото с българите, лишени от свобода, разказват редови пандизчии. 

Зад решетките Джок Полфрийман си живеел сякаш е в родната Австралия - редовно посещавал интернет зала, където си пишел с палави българки, с които настоявал да прави секс без надзиратели в специална стая за гости. За което дори завел съдебно дело и го спечелил.

Последният каприз на убиеца бил, че управата на зандана не му позволявала да работи за намаляване на присъдата. Наскоро от Софийския централен затвор се отърваха от нахалния чужденец, като го пратиха на по-лек режим в Казичане. „Тук правеше каквото иска, как ли се чувства в Казичане, където е като на ученически пансион", ядосват се лишени от свобода от Централния затвор.

Полфрийман излежава 20-годишна присъда, след като нанесе закла 20-годишния Андрей Монов при спречкване на площад „Света Неделя“ в София. Трагедията се разигра през декември 2007 г. Тезата на Полфрийман винаги е била, че извадил ножа при самозащита, след като се спречкал с младежи, опитвайки се да защити мъж от ромски произход от техни атаки.

Защитници на затворника твърдят, че Джок получава лошо отношение зад решетките, тъй като основал първия по рода си профсъюз и разказал са нередностите и лошите условия в затвора на широката общественост.

Телевизия ABC съобщи, че скоро ще излезе филм с историята на Полфрийман под режисурата на Рейчъл Уорд. Междувременно популярни австралийци като споменатата актрисата Кейт Бланшет (на снимката) и актьорите Браян Браун и Саймън Бейкър се включиха в петиция, която ще бъде изпратена до българското Министерство на правосъдието за неговото по-скорошно освобождаване.