Само в Lupa.bg: Килърът на Нотариуса оставил отпечатъци върху кошче за боклук

Всички останали следи стрелецът е заличил

Общество
17:00 - 13 Март 2024
6883
Само в Lupa.bg: Килърът на Нотариуса оставил отпечатъци върху кошче за боклук

Все повече стават доказателствата, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил разстрелян през оградата на комплекса „Глория палас“ в кв. „Горна баня“.  Убиецът е стъпил върху кошче за боклук, за да има видимост към жертвата си, научи Lupa.bg от източници от разследването.

Отпечатъци от мъжки обувки има върху кошчето, но те не са достатъчни за разкриване на самоличността на убиеца. Други следи килърът не е оставил или пък е успял да заличи.

Според криминалисти, стрелецът е бил част от охраната на Нотариуса. Той е бил пазен от 8 служители от Специалните полицейски сили (СПС) към МВР, част от тях бивши служители, но други продължават да са в системата. Техен пряк ръководител им е осигурявал удобен график за наряди, за да вършат допълнителната си “работа”.

Мартин Божанов беше застрелян вечерта на 31 януари в района на столичния кв. "Горна баня". Той е бил прострелян в главата. 50 минути се е забавил сигналът за убийството му. Бил е подаден от съпругата му Гергана в 20, 09 часа.

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави доста време. Пуснах камерата и със сина ми видяхме как лежи до колата. През тези 50 минути, в които той лежи до колата, минават съседи, минават автомобили и абсолютно никой не подава сигнал". Това разказа съпругата му Гергана Божанова. Според записите от камерите в комплекса, Божанов е убит в 19,20 часа.