Само в Lupa.bg: Кирил Петков лети за Лондон с икономичен полет

Бившият премиер замина "по работа и удоволствие", в събота вечер ще гледа "Мулен руж"

Новини
19:41 - 02 Декември 2023
15200
Само в Lupa.bg: Кирил Петков лети за Лондон с икономичен полет

ИВАЙЛО НИКОЛОВ,
Наш човек в самолета

Кирил Петков замина изненадващо за Лондон днес по обяд, установи наш репортер, който се озова напълно случайно на борда на самолета с бившия премиер и съпредседател на партията "Продължаваме промяната”.

За всеобщо учудване, Петков избра да пътува с нискотарифната компания "Раян еър", с полет FR 1731. Пътниците в самолета не оприличиха постъпката му като евтин популизъм или PR-трик. Хареса им, че човек от висшите ешелони на властта дели едно "купе” с тях и не се превзема или дуе като пуяк.

Доброто впечатление бе допълнено и от безупречния син костюм на Кирил Петков, който, ако се съди по кройката и материала на плата, е шит по поръчка. На въпроса на нашия репортер какво го води в Лондон, Кирил Петков отговори шеговито на английски: "business and pleasure" (работа и удоволствие). Допълни лаконично, че го очакват държавни дела и преговори, без да дава повече подробности. Той обаче разкри, че в съботната нощ ще гледа мюзикхола “Мулен руж” в театър "Пикадили" в Уест Енд.

Кирил Петков пътуваше сам, без съпругата си и децата. През целия полет той запази ведрото си настроение и размени по няколко приказки с пътници, които дойдоха да се запознаят с него. А английските стюардеси направо не можеха да повярват, че на борда в евтиния им полет се вози бивш премиер.