Само в Lupa.bg: Кирил Петков на нож с Христо Иванов

Политика
13:30 - 16 Юни 2021
20709
Само в Lupa.bg: Кирил Петков на нож с Христо Иванов

Месец след встъпването в длъжност на служебното правителство на Стефан Янев като острие на кабинета се очерта икономическият министър Кирил Петков. След своите разкрития за злоупотреби на предишното управление той натрупа много точки. До момента обаче нито дума за неговите действия не е проронил един от "борците срещу корупцията" Христо Иванов. 

Причината – лидерът на"Демократична България" отдавна е на нож с министъра на икономиката Кирил Петков, научи Lupa.bg от бивши членове на партията. Двамата отдавна не поддържали никакви отношения заради разпри преди време. 

До 2017 г. Кирил Петков е активен член на Изпълнителния съвет на „Да, България” и той редовно е промотиран в социалните мрежи като един от младите и прогресивни предприемачи от партията. Точно като необременен и креативен човек Кирил Петков се опитва да лансира своите идеи на практика и да тласне тъмносините към реални реформи и действия.

Това обаче никак не се харесва на лидера Христо Иванов, който през цялото време искал сам да контролира нещата в партията. По тази причина той прави всичко възможно да изгони младия Петков и хората около него от „едноличната” си партия.

„Преди учредителното събрание Христо Иванов обикаляше редица авторитетни личности като Кристиян Таков, Кирил Петков, Вера Асенова, Александър Дунчев, Атанас Русев… за да ги привлече към каузата и да използва имената им. След това обаче той, Антоанета Цонева и Иво Мирчев направиха всичко, за да ги изгонят – точно най-кадърните и най-амбициозните, за да не им се бъркат в плановете”, разказа пред Lupa.bg запознат член на формацията.

В резултат на всичко това Кирил Петков, заедно с баща си и цялата група около него, напуска разочарован „Да, България” малко след парламентарните избори през 2017 г.