Само в Lupa.bg: Кирил Петков пълни гушите на бакшишите

Лидерът на Продължаваме промяната се качи на 2 таксита за телевизионните си участия

Политика
09:00 - 06 Ноември 2021
8083
Само в Lupa.bg: Кирил Петков пълни гушите на бакшишите

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков олекна с минимум 50 лева в петък, след като реши да се довери на таксиджии, за да стигне до телевизионните студиа, при които гастролира на 5 ноември. Репортер на Lupa.bg засече бившия икономически министър да се качва на жълта кола около 16,30 часа в центъра на столицата, след което да се връща в района на дома си от централата на Би Ти Ви. За курса той е дал двайсетина лева. 

След това от там той е поръчал бакшиш и до "Сан Стефано" 29, където пък бе гост на Бойко Василев в политическото предаване "Панорама". За съжаление, бившият канадец се е наложило да се бръкне с близо 30 кинта, за да се прибере навреме вкъщи, предвид нощните тарифи на таксиметровите компании, започващи от 0,90 ст. на километър след 22,00 часа. 

Проста сметка показва, че само за появяването си в БНТ той се е бръкнал с поне 30 лева, с таксата за престой на автомобила при близо 90-минутно предаване и подготовката с лек грим преди него. 

Справка на медията ни разкрива още, че ако от рано сутринта бе наел електрически автомобил с безплатно ползване на зелената и синята зона в София, Петков щеше да плати само 50 лева, при това с условието да не замърсява с изгорели газове центъра на града, както и да разполага с времето си, както пожелае.