Само в Lupa.bg: Кирил Петков започна кампанията си от хипермаркетите

Политика
11:46 - 18 Октомври 2021
7397
Само в Lupa.bg: Кирил Петков започна кампанията си от хипермаркетите

Бившият икономически министър Кирил Петков, който е съпредседател на новия проект "Продължаваме промяната", официално откри предизборната си кампания с тур из страната заедно с Асен Василев, но всъщност от дни е настъпил "здраво" хипермаркетите с дискретна агитация чрез... хранителна добавка, видя репортер на Lupa.bg. 

Няколко вериги са "залети" с промоционална продажба на пробиотика, създаден от Петков и баща му, далеч преди да отправи взор към политиката, като артикулите се намират на видни места по щандовете и по думите на консултантните, се търгуват добре. Разбира се, никъде в табелките или описанието на пробиотика не се споменава името на двойника на Джон Траволта, но масираната реклама на "чудодейната", както я описват създателите й, добавка веднага буди асоциации с името му. 

В сайта на компанията производител, за която Lupa.bg вече писа, че е свързана с бившия съветник на експремиера Жан Виденов Владимир Жеглов, имунобустерът на основата на добре известната бактерия Лактобациликус булгарикус се продава с лев по-скъпо, отколкото в хипермаркетите, установи наша проверка. 

Любопитната подробност е, че в магазините пробиотикът върви с описание, че предпазва от "последващи инфекции", което особено се нравело на по-възрастните купувачи, уплашени от поредния пик на коронавируса, предвещаващ локдаун или почти задължителна ваксинация.

Справка на медията ни в международните интернет платформи за продажби разкри, че в САЩ и Канада продуктът се радва на особен интерес в последните месеци, а положителните отзиви се отразяват мигновено и на българската страница с онлайн магазин.