Само в Lupa.bg: Клиниките плащат по 100 лв. за качествено изпразване

Възрастовото ограничение от 35 години вбесява хиляди потентни нашенци, решили да даряват сперма

Новини
15:46 - 17 Септември 2019
12676
Само в Lupa.bg: Клиниките плащат по 100 лв. за качествено изпразване

Изпразнили джобовете след отпускарския сезон, все повече нашенци от всички възрасти се редят в клиниките за асистирана репродукция да дарявт спермата си, показва проучване на Lupa.bg. Оказва се, че финансовият стимул може да превърне донорството на биологичен материал едва ли не в доходоносна професия.

Клиниките за ин витро у нас, които са сред особено заможните медицински заведения, плащат до 100 лева за качествена еднократна еякулация. Това е цената за един път седмично, като при това положение доходите могат да се покачат с 400 лева на месец.

"Има си изисквания, не всеки става. Първо се правят изследвания, спермограма, мъжете влизат в специален каталог на донорите. Ако спермограмата е добра и сперматозоидите имат необходимата бързина, то човекът става за тази цел", призна пред Lupa.bg лаборантка от столична клиника.

Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години. Статистиката показва, че освен младежите в студентска възраст, желаещи за донори и да припечелят пари са все повече мъже над 55-60 години.

"За съжаление не всички стават, а хората се разочароват, като разберат за възрастовото ограничение. Хвалят се с половата си мощ и твърдят, че имат по 5-6 любоввници, но правилата са си правила. Ако бъдат одобрени, те подписват декларация, че няма да се интересуват и няма да им бъде давана информация за детето, ако точно те бъдат избрани от майката. Повечето младежи са навити, тъй като още не се вълнуват от това. Да, но тези, които са по-зрели или са станали бащи, са разумни и се разколебават", допълва член от екипа на клиниката.

"Има и такива, които се интересуват по какъв начин става изпразването, жаргонно казано. Те си мислят, че ние сме клуб за дами, доставяме удоволствия и плащаме пари", споделя друга лаборантка от клиниката.

"Знаете ли, че имам три деца? И те са здрави, вече големи, имат и свои наследници. Нито една жена не се е оплакала сега от мен, аз продължавам да водя активен сексуален живот!“, е един от последните примери, свързан с отрязан мъж над 35, който искал да припечели някой лев.