Само в Lupa.bg: Кметът на Ботевград бие тъпана заради конфликт с Валентин Златев

У нас
13:41 - 02 Януари 2020
7310
Само в Lupa.bg: Кметът на Ботевград бие тъпана заради конфликт с Валентин Златев

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов вдига шум около евентуална водна криза в града заради личен конфликт с Валентин Златев, довериха пред Lupa.bg местни общински съветници.

В момента реална опасност от воден режим в Ботевград нямало, но, подплашен от сахарското безводие в Перник, кметът побързал да вземе превантивни мерки, като алармира за този проблем премиера Борисов.

Самият Гавалюгов преди броени дни съобщи, че в язовир „Бебреш“ има вода само за 6 седмици. Освен това той директно обвини за това Валентин Златев, чийто ВЕЦ източвал водата на водоизточника.

Всъщност ВЕЦ-ът бил собственост на фирма, 100% собственост на Агрохолд с управител Васил Златев, който е бивш кмет на Правец и баща на доскоршния директор на „Лукойл България“.

Кметът на Ботевград обаче не бил доволен от факта, че питейната вода се ползва нерегламентирано и не желаел Златев да злоупотребява с нея. Неговите лични отношения с Валентин Златев също били доста изострени. По думите на общински съветници, запознати с отношенията между двамата, Гавалюгов станал кмет именно благодарение на бизнесмена. След това обаче градоначалникът се еманципирал и престанал да се съобразява с мнението на покровителя си. 

Градоначалникът бил ядосан и на Николай Нанков. Бившият регионален министър и настоящ зам.-министър трябвало да преведе пари на община Ботевград за подмяна на водопровода, но ги пренасочил за Ловеч. Според общинските съветници – защото община Ботевград не е на ГЕРБ.

По тези причини и с цел да не се стига до Перник-2 днес премиерът Борисов се срещна с кмета Иван Гавалюгов. След разговора между двамата министър-председателят нареди на Десислава Танева да провери местния ВЕЦ "Бебреш".