Само в Lupa.bg: Кои любимци на Бойко "отекоха"?

Политика
13:40 - 20 Април 2021
10628
Само в Lupa.bg: Кои любимци на Бойко "отекоха"?

Няколко доскорошни "любимци" на премиера в оставка Бойко Борисов "отекоха" при представянето на проектокабинета от частна болница в София, където той е настанен за лечение след операция на колянна става. Оказа се, че досегашни лица на правителството няма да получат шанс нито за нов мандат, а по информация на Lupa.bg са били разжалвани и по партийна линия.

Боил Банов на културата, Лъчезар Борисов - на икономиката и Петя Аврамова - на регионалното развитие, натрупали най-много черни точки пред Борисов и затова имената им не фигурират в предложения състав начело с кандидата за премиер Даниел Митов. 

Според източниците ни Банов бил разглеждан от Борисов като слаб администратор на културния бюджет, а и той искал да представи харесван от гилдията артист. Затова и сметнал барабаниста Калин Вельов за подходящ кадър, който да възстанови мостовете между изпълнителната власт и културните дейци. "Искам да те видя по плочки на барабаните. Виждаш какво е момчето от Правната комисия. Да покажем, че и ние сме модерни, имаме такива тигри в ГЕРБ“, заръча Борисов на евентуалния наследник на Банов. 

Не толкова прозаична била причината премиерът в оставка да смени Лъчезар Борисов в икономическия сектор с един от неговите заместници - Жечо Станков. Из коридорите на Министерския съвет от месеци се говори, че Борисов е влязъл в тайни договорки за заемането на ключови постове на различни дирекции през главата на лидера на ГЕРБ. Освен това мерките, които предлагал основно чрез ББР, не се нравели на Бойко, особено на фона на увеличаващия се публичен дълг и скоростното топене на хазната. 

Петя Аврамова пък е заменена не от редовния пасажер в джипа на Борисов - заместника й Николай Нанков, а с Александър Иванов, изненадващо за мнозина.