Само в Lupa.bg: Кой засне Киро и Лена "на калъп" в Солун?

Новини
15:38 - 13 Юни 2022
23385
Само в Lupa.bg: Кой засне Киро и Лена "на калъп" в Солун?

ДАНС и НСО са вдигнати на крак, за да издирят кой е автор на краткия видеоклип, запечатал премиера Кирил Петков на маса с Лена Бориславова и извънредния и пълномощен посланик на България в Гърция Валентин Порязов в 5-звездния хотел "Хаят" в Солун.

Както Lupa.bg извести, в петък вечерта премиера отлетя за Солун с правителствения самолет в компанията на Бориславова, като официалната информация на правителствената пресслужба е, че той е участвал във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Видеа и снимки от тържествената вечеря обаче не удостоверяват присъствието на Петков и Бориславова на събитието.

Напротив, вижда се, че от поканените световни лидери единствено Кирил Петков отсъства от трапезата. Според някои причината премиера да не отиде на събитието е, че не е било предвидено място за съветничката му "и още нещо" Лена Бориславова на трапезата. Обиденият Петков се появил чак на финала на церемонията, около 23 часа вечерта, затова го няма на нито една снимка или видео, твърди източник на Lupa.bg.

Петък, 10 юни, 20 часа, Солун. Официална снимка на участниците в тържествената вечеря на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Кирил Петков единствен отсъства...

По-интересното обаче е, че още в петък късно вечерта, броени часове след като видеото и снимите се появяват в медиите, Кирил Петков се е обадил гневен на шефа на ДАНС Пламен Тончев с искането спешно да бъде открит автора на видеоклипа. Подозрението на премиера и неговата съветничка и дама на трапезата Лена Бориславова е, че 6-секундното видео е било направено от бодигард на НСО, който го е препратил на "заинтересовани лица" и така то е изтекло в медиите.

Кирил Петков и Лена Бориславова по време на вечерята в хотел "Хаят" в Солун на 10 юни вечерта

В Солун Кирил Петков е бил придружаван от четирима бодигардове на НСО, научи Lupa.bg. Двама от охранителите са били на съседната маса и не са изпускали от поглед компанията, така че именно те са заподозрени, че са снимали видеото. 

Бодигардовете са били разпитани още сутринта на следващия ден. Те категорично са отрекли да са автори на клипа. Според наш източник, ДАНС са привикали и шефа на НСО ген. Емил Тонев за разпит и обяснение. Възможно е отново да му бъде поискана оставката. 

Според източник на Lupa.bg обаче видеото не е направено от охранителите на НСО, а от почиващи по това време в хотела българи. В петък вечерта в "Хаят" са били отседнали общо 11 наши сънародници, настанени в 6 стаи. Именно някой от тях е идентифицирал премиера и Лена и докато преминава покрай ресторанта в градината на хотела, е заснел беседващата компания. След това очевидно е пратил клипчето на свой приятел, заинтересован то да види бял свят. 

Това е ресторант-градината на хотел "Хаят" в Солун, където са заснети Кирил Петков и Лена Бориславова в компанията на посланика