Само в Lupa.bg: Конфискуваха колата на Коце Маца

Полицията спипала бизнесмена пиян на талпа

Новини
16:40 - 08 Април 2024
7838
Само в Lupa.bg: Конфискуваха колата на Коце Маца

Скандалният бизнесмен и един от босовете на нелегалните залози - Костадин Хаджииванов, известен още като Коце Маца, е спипан да шофира в нетрезво състояние, научи Lupa.bg. Полицията в Петрич го хванала на тясно и веднага отнела автомобила му.

От известно време Хаджииванов се подвизава у нас и често може да бъде забелязан по улиците на Петрич или дори и на София, а наред с това и да си кърка с близки приятели. Такъв е бил и случаят от преди дни.

Преди години той изпадна в немилост и беше издирван от Интерпол заради уреждане на футболни срещи, което принуди Коце Маца да избяга в далечно Макао, а след това се укриваше за известен период и в Гърция.

В края на август 2022-а петричкият бизнесмен демонстрира, че живее свободно и без да се укрива, въпреки че държавата го търси за неплатени данъци в размер на над милион и триста хиляди лева, а ГДБОП да го разследва за пране на пари. След това кумецът на Наско Сираков съвсем изнагля, като цъфна на дефиле в центъра на София, след като посети поклонението пред тленните останки на бившия депутат и член на Изпълкома на БФС - Камен Костадинов.

В края на ноември 2023 г. бившият собственик на Беласица присъства и на 100-годишния юбилей на клуба, който беше на стадион "Цар Самуил".

Името на Костадин Хаджииванов е свързвано с нелегално тото и купуване на мачове, а също така беше уличен във връзки с хазартния мафиота Дан Тан. През 2015 година – Хаджииванов напусна България и стоя в нелегалност около 7 години.

В наши дни Коце Маца е свързван не само с уреждане на мачове в Азия и Европа, но и с нелегален бизнес с цигари. През 2008 г. с европейска заповед е задържан Коце Маца на КПП "Промахон", когато се е опитал да влезе от Гърция в България. Повдигнати са обвинения от немските и британски власти за нелегален износ от 450 хил. кутии с цигари. Бизнесменът изкарва по-малко от 4 месеца в арест в Германия, а след това бива освободен.