Само в Lupa.bg: Копейкин избяга от публичен линч

Костадин Костадинов и Николай Дренчев прогонени от среща на Инициативния комитет за запазване на лева

Политика
14:07 - 16 Ноември 2022
12657
Само в Lupa.bg: Копейкин избяга от публичен линч

Костя Копейкин и секретарят на „Възраждане“ Николай Дренчев се спасиха от публичен линч благодарение на бързите си крака. Очевидец на Lupa.bg разкри, че патриотарите сгазили лука снощи в 19 часа, когато в Националния студентски дом на пл. „Народно събрание“ 10 се събрали партийци за учредяване на Инициативния комитет за референдума относно запазване на лева с председател доц. Григор Сарийски и започването на подписка.

Сградата се намира срещу Народното събрание.

Събитието обединило няколко малки и още по-малки партии – „Възраждане“, Волен Сидеров като лидер на „Атака“, „Изправи се, БГ“ с Мая Манолова начело, Симеон Славчев от партия МИР, Петър Клисаров от ПП „Пряка демокрация“, Георги Неделчев от Български съюз за директна демокрация, БРОД, РОД, партия „Чест“, „Системата ни убива“, православни и обществени организации и т.н., общо над 400 човека. Като водещ на събитието се изживял бившият служител на ДАНС Росен Миленов.

Сборът обсъдил национален референдум за въвеждане на еврото като национална валута и нужните за целта 500 000 подписа.

На въпросното събитие „възрожденци“ се изписали вкупом с идеята да яхнат инициативата, но били освиркани. Напрежението ескалирало към саморазправа с хората на Копейкин, които, усетили бедата, се спасили с бягство. Първи в отстъплението били Костадин Костадинов и бившият военен летец Николай Дренчев, присмя се източникът на Lupa.bg.