Само в Lupa.bg: Копейкин се бунтува на чужд протест

Политика
17:00 - 11 Януари 2022
8933
Само в Lupa.bg: Копейкин се бунтува на чужд протест

Актуалната ипостаса на патриотизма Костадин Костадинов, познат с московския си прякор Костя Копейкин, ще протестира срещу зеления сертификат с бунт…назаем.

Източник на Lupa.bg разкри, че уведомление за протест около парламента на 12 януари е подадено от Гражданската инициатива за нов обществен договор (ГИНОД) на Стоян Тодоров и Нина Гергова и проекта „Ние, Гражданите“ на Светозар Съев, който през 2016-а бе вице на кандидат-президента Пламен Пасков.

Бунтарите от „Възраждане” дори не са пуснали уведомление, което им отнема правото да се нарекат организатори на бунта, който рекламират усилено повече от месец.

Вечерта на 10 януари, понеделник, от СДВР позвънили да попита дали протестът има нещо общо с планирания бунт на „Възраждане”. След като организаторите от ГИНОД и „Ние, Гражданите“ обяснили, че нямат връзка с Костя Копейкин, ченгетата попитали безкрайно учтиво дали имат нещо против „възрожденците” да протестират заедно с тях на мястото, посочено в уведомлението – пл. „Народно събрание”.

Костадин Костадинов, макар и получил разрешение да се пришие към вече организираното шествие заедно със своите „възрожденци”, бил бесен от издънката, обясни нашият източник, за която са пръснати десетки хиляди левове покрай организацията на автобуси от цяла България + пари на ръка за всеки протестиращ.

Според гражданските организации, организатори на бунта утре, протестът не е на партийни лидери, а на будни граждани и граждански организации за свобода и справедливост! Не на дискриминацията, не на грабежа на българите - повишаване на тока и горивата!

Да се противопоставим на потъпкването на Конституцията на Р България и на Международната харта за правата на човека“, четем в мотивите на протеста.