Само в Lupa.bg: Корнелия и хората й излитат от БСП

Очаква се Националният съвет на партията в неделя да изключи Нинова, Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов и Крум Дончев

Политика
16:20 - 30 Август 2024
9140
Само в Lupa.bg: Корнелия и хората й излитат от БСП

Кулминацията на драмите в БСП предстои този уикенд. Сюжетът „ДПС” се пренася на „Позитано” 20. По информация на Lupa.bg тази неделя лидерът в оставка Корнелия Нинова ще бъде изхвърлена от червената централа и от столетницата.

Очаква се Националният съвет на социалистите да вземе трудното, но стратегическо решение за изключването на Нинова, довериха пред Lupa.bg дългогодишни членове на БСП. Заедно с Корнелия с партията щели да се сбогуват Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов, Крум Дончев.

За предстоящите събития намеква и и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров.

„Изпълнителното бюро на свое заседание взе решение да предложи на Националния съвет да обсъди двете най-тежки мерки за партийно въздействие – едногодишно наказание и изключване. Известили сме членовете на съвета, чието поведение ще бъде разгледано, и се надявам в неделя да присъстват на заседанието, а не да се крият по кафенетата около „Позитано”, заяви Зафиров в интервю пред „168 часа”.

Огромната пропастта между Корнелия и новото ръководство на БСП зейна с още по-голяма сила, след като Нинова отказа да съдейства на съпартийците си за съставянето на листите и връчи пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев, вместо на Атанас Зафиров. Патовата ситуация принуди даже и юрисконсултът на БСП Аглика Виденова да се намеси с предупреждението, че за пръв път от 21 години насам е изправена пред риска да не може да регистрира партията за парламентарните избори на 27 октомври.