Само в Lupa.bg: Корнелия и Копейкин се бият за Волгин

Нинова искала популярният водещ да оглави евролистата на БСП, вместо тази на "Възраждане"

Политика
16:45 - 12 Март 2024
4784
Само в Lupa.bg: Корнелия и Копейкин се бият за Волгин

БСП и „Възраждане” са напът да се хванат за гушите заради популярния радио водещ Петър Волгин. Още преди около месец Lupa.bg съобщи, че журналистът е най-вероятният водач на евролистата на „Възраждане”. Тази новина обаче будела крайна тревога на „Позитано” 20, защото с Волгин начело партията на Костадинов се превръщала в непреодолима конкуренция за БСП на евроизборите.

„Единствената ни надежда е, Петър Волгин да откаже предложението на „Възраждане”. Той все още не е дал отговор на Костадин Костадинов и дано не му даде положителен такъв”, споделиха опасенията си социалисти.

От „Позитано” 20 разкриха пред Lupa.bg, че лидерът на БСП Корнелия Нинова вече правела опити за контра предложение към Петър Волгин с надеждата да го склони да поведе червената евролиста, вместо тази на „Възраждане”.

Нинова разчитала на това, че двамата с Волгин са съученици и по тази линия ще успее да го убеди. В противен случай можело да се наложи самата тя да оглави евролистата на БСП.

„Ако Волгин приеме офертата на „Възраждане”, ние трябва да предложим равностойна по популизъм фигура за водач, иначе хората на Копейкин ще ни отнесат...”, анализират ситуацията на „Позитано” 20.

От друга страна все по-силни били гласовете в БСП, които настояват Корнелия Нинова при всички положения да застане начело на червената листа за Брюксел. „Тя трябва да намери начин да се оттегли от лидерския пост сега и да отпуши БСП”, твърди една голяма група в столетницата. Към нея се причислявал и Румен Овчаров, който преди дни открито заяви позицията си по въпроса.

Овчаров се опитвал да убеди Нинова, че заминаването за Брюксел няма да е политическа пенсия за нея, а шанс за влияние в Европарламента и възможност да се противопостави на „станишевизма” в ЕП.

Самата Корнелия Нинова обаче все още не била взела никакво решение и щяла да действа според обстоятелства. "Няма да ме видите като евродепутат. Аз не съм Сергей Станишев", каза тя преди месец. През април обаче нещата може да се преобърнат на 180 градуса.