Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова активизира интернет тролове срещу Мая Манолова

Политика
12:35 - 13 Ноември 2020
5568
Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова активизира интернет тролове срещу Мая Манолова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е активизирала десетки интернет тролове срещу бившия омбудсман и екс член на червеното ръководство Мая Манолова, научи Lupa.bg. В последната седмица атаката от "Позитано" 20 срещу платформата "Изправи се.БГ" била толкова масирана, че дори фейсбук алгоритмите не смогвали със залповете.

А опорката, спусната от централата на Столетницата срещу Манолова, била, че не бива да й се гласува доверие на предстоящите парламентарни избори, защото тя стояла зад предложението депутатът от ДПС Делян Пеевски да оглави ДАНС през 2013 г. По-паметливите обаче не споделят такъв аргумент, защото именнно Нинова бе зам.-шефка на парламентарната група на БСП по онова време и пламенно защитаваше действията на тогавашния премиер Пламен Орешарски. "Работила съм с него и знам, че знае какво прави", обяви тогава тя след процедурата по гласуването в пленарната зала. 

Сега обаче е решила да използва казуса за войната си срещу Манолова, твърдят запознати с действията на шефката им апаратчици. За целта тя е организирала мощна кампания в лицето на членове на БСП, които денонощно да стоят пред мониторите и да "цъкат" коментари срещу бившата национална защитничка под клавиатурите и мишките.

По информация от кухнята атаката е започнала след последните социологичски проучвания, даващи до 7% електорална подкрепа за формацията на Манолова при парламентарен вот. А личният рейтинг на Мая надвишавал почти двойно този на Нинова.

"Страх я е, че Манолова не само цепи гласове от партията, но и че засенчва лично председателя. Твърде възможно е с такъв резултат БСП да падне до трета политическа сила", коментират и позитанци. 

Ето и пример за начина, по който са инструктирани да работят троловете. Посоченото лице навярно не се представя с истинското си име във фейсбук, твърдят запознатите.