Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова пак стана следователка

Политика
16:10 - 29 Юни 2020
5257
Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова пак стана следователка

Шефката на БСП Корнелия Нинова се е върнала към следователската си работа, но не в Националната следствена служба, където е назначена през 1997 г., а на "Позитано" 20, алармираха социалисти пред Lupa.bg. 

След срамния запис, който изтече миналата седмица как основният й опонент за поста лидер на Столетницата Кирил Добрев се репчи на един от организационните кадровици в централата Евгений Белий, се оказа, че Нинова е направила и пуснала в медийното пространство още "ленти". 

След схватката между Добрев и Белий, нажежила до краен предел настроенията в редиците на левицата, червената председателка извикала на "разпит" в кабинета си Белий и разтървалия го от лапите на заместника й - Ивайло Лилов. Оказва се, че двамата били записани с диктофон в кабинета й - практика, която тя ползвала от известно време. 

Добре известно е, че Нинова отказва всякакви срещи на "Позитано" 20 от 2 години насам и дори хвърля подарените й цветя по празници от страх да не бъде подслушвана и следена. В същото време обаче малкото рандевута, които провежда с отделни съпартийци за бистрене на лявата политика и бъдещето на БСП, били прилежно записвани. Не е ясно доколко законно е това й действие, но висши апартчици са нащрек до прекия избор на нов лидер и твърдят, че всеки, който се е завъртял на "Позитано" 20 и е в конфликт с Нинова, можело да бъде пуснат за медийна употреба. 

Факт е, че скандалният запис с Добрев и Белий е първият, изтекъл от коридорите на "Позитано" 20, откакто там има видеонаблюдение. А запознати са на мнение, че лично Нинова е изискала кадрите и сама ги е пуснала в обращение, за да разчисти пътя си за прекия вот през септември. Междувременно караниците между социалистите от първия ешелон продължават, основно във фейсбук, като там спорът се състои предимно за това имала ли е Нинова право да "захранва" определени медии със изтекли кадри от кухнята на БСП.