Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова плаща 6 бона на Миро

Само 10 000 социалисти се качват на Бузлуджа, червената каса олеква с над 150 000 лева

Общество
13:30 - 26 Юли 2022
7336
Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова плаща 6 бона на Миро

Шест хиляди лева хонорар е подписала шефката на БСП и мандатодържач за съставяне на нов кабинет в рамките на този състав на кабинета Корнелия Нинова за участието на певеца Миро на събора под връх Бузлуджа тази събота, научи Lupa.bg. 

Изпълнителят на "Август е септември" е специален гост на бесепарската сбирка, която ще качи около 10 000 на Историческата поляна. По наша информация звездата на българската поп музика се е уговорила с организаторите от "Позитано" 20 да пее цели 45 минути. А лична среща с Нинова щял да има веднага след гастрола си под жаркото слънце на Балкана. 

Миналата година официален събор нямаше, а ръководството отиде без антураж на Чинията. След това и опозиционерите в БСП се отправиха към върха. Сега прогнозират погром на традиционното мероприятие с близо 50% по-ниска посещаемост с организираните рейсове и микробуси.

През 2020 г. пък заради ковид мерките "Бузлуджа" бе организирана на жълтите павета в София като протест. 

В пиковите за събора на левицата години край паметника е имало дори 50 000 души, но за тази са предвидени и по-ниски разходи, и по-малко хора.

Според информация на запознати със счетоводството на партията Нинова е била готова да бръкне в и без това изпразнената каса на "Позитано" до 150 хиляди лева. 

По програма освен Миро, там ще пеят Виво Монтана, участникът в Music idol Владо Димов, както и Цветан Бонев и Лилия Андонова.

Честванията ще започнат още от 29 юли (петък) в Стара Загора, където от 15:00 ч. в заседателната зала на Хотел „Верея” ще се проведе конференция и флашмоб на Младежкото обединение в БСП. От 18:00 ч. на Паметника на свободата на връх „Шипка“ ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-ата годишнина от Освобождението на България.