Само в Lupa.bg: Корнелия потъпка повелята на Ламбо (ВИДЕО)

Политика
15:40 - 09 Април 2021
9721
Само в Lupa.bg: Корнелия потъпка повелята на Ламбо (ВИДЕО)

Корнелия Нинова потъпка повелята на покойния актьор и неин заместник от първия й мандат в БСП Стефан Данаилов. Бесни от решението на председателката да освободи цялото Изпълнително бюро, но не и да подаде своята оставка достойно след провала на парламентарните избори, бесепари припомниха думите на Ламбо, с които лично той я посрещна при избирането й за първи път от 49-я конгрес. Тогава той изрично поиска в устава да се запише изрично, че всяка изборна загуба трябва да се посреща с оттегляне от председателя на партията. 

"Какво би било, ако конгресът възприеме едно правило в устава: При провал на избори председателят на партията благодари и се оттегля. Защото не само е европейският модел, защото така градим и авторитет на партията. И съм сигурен, че ако бяхме следвали примера на Жан Виденов, можеше да сме в по-добра ситуация", казва майор Деянов в словото си след избирането на Нинова на 9 май 2016 г., когато тя смени Михаил Миков на поста председател. 

Тогава големият актьор Данаилов я съветва в мандата си да свива и емоциите си, и егото си в името на Столетницата, припомнят днес другари, недоумяващи как тя твърди, че е била близка с него и се е ръководела от съветите му, а днес е забравила всяка дума. 

Миналата година Нинова предизвика скандал из соцредиците, като се снима на гроба на Ламбо по идея на тогавашния й съветник Васил Самарски, който днес оглавява пресцентъра на "Позитано" 20.

"Като се снима при последния му земен дом, можеше да върне лентата и да изслуша още веднъж речта му преди 5 години, посрещната с аплодисменти от цялата зала 1 на НДК", възмущават се опозиционери на председателката. 

Чуйте сами: