Само в Lupa.bg: Корнелия пусна "мишени" за депутати

Политика
11:35 - 27 Януари 2021
5811
Само в Lupa.bg: Корнелия пусна "мишени" за депутати

Една седмица преди да стартират номинациите за кандидат-депутати в областните и градските съвети на БСП, в медиите излезе информация кой къде ще е водач в листите на червените. Lupa.bg обаче научи, че това е контролиран теч на информация, спуснат от лидера Корнелия Нинова, с цел да опипа почвата как се възприемат в столетницата нейните фаворити.

Истината е, че на много места в регионалните организации на БСП има напрежение и голямо разминаване между предпочитанията на местните социалисти и това, което от „Позитано” 20 се опитват да им наложат.

Точно затова Нинова искала да е наясно къде може да стъпи върху мина и да избухне излишна предизборна бомба. А такива имало много. 

Като цяло обаче е ясно, че както в ГЕРБ, така и в листата на БСП предстои голямо разместване. Една от новите гарнитури в софийската листа например щял да бъде бившият шеф на кабинета на президента Калоян Методиев. Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Вяра Емилова, известна най-вече с верността си към соцлидерката, може да се вреди за водач в Добрич или Монтана. По линия на гражданската квота пък много добри позиции е заела издателката Светлана Шаренкова, която в последно време се изявява като медиен адвокат на Корнелия.

Освен това битката за депутатско място в новия парламент щяла да е по-ожесточена от всякога, защото социологическите проучванията показват значително по-ниски проценти за всички партии. Досега БСП имаше 80 депутати, благодарение на 27,93%, които взе на последните избори. Сега обаче се очаква социалистите да успеят да се преборят за не повече от 50 депутатски места.