Само в Lupa.bg: Коронавирус в БНТ

Общество
14:15 - 03 Април 2020
10531
Само в Lupa.bg: Коронавирус в БНТ

Целият екип на публицистичното предаване „Референдум“ по БНТ отива на тест за коронавирус, научи Lupa.bg от служители в обществената телевизия. 

Оказало се, че техник от екипа, участвал в снимките на предаването на 17-ти март, е дал положителна проба за COVID-19. По тази причина всички, които са присъствали на въпросния ефир, трябва задължително да бъдат проверени.

Темата на предаването преди две седмици беше „Мерките срещу коронавирус“, а като събеседници в студиото

бяха поканени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и Бойко Христов – началник отдел "Управление на кризи'' към Дирекция "Ситуационен център'' на МвнР.

Всички те, заедно с водещата Добрина Чешмеджиева и операторите в студиото, се налага да бъдат тествани.

Добрата новина е, че „Референдум“ се снима в Студио 1 на БНТ в Националния радио-телевизионен център (НРТЦ ) близо до Цариграградско шосе. “Добре, че не са открили човек с корона в сградата на „Сан Стефано“ - ако беше така, доста повече народ трябваше да мине на проверка, барабар с шефовете“, коментира служител в обществената телевизия. 

Междувременно генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви във фейсбук следното: 

"Издадох заповед нашите репортери да свалят ветробраните от микрофоните. Това е по препоръка на ЕСРТ (Европейският съюз за радио и телевизия), защото могат да задържат вируси. Според мен е очевидно, те са с по-голяма повърхност, пореста и трудна за почистване. Това е част от мерките, които предприехме в БНТ".