Само в Lupa.bg: Коя е Ашира Морис, сравнила Борисов с Тръмп?

Свят
16:00 - 03 Ноември 2020
7872
Само в Lupa.bg: Коя е Ашира Морис, сравнила Борисов с Тръмп?

Бомбастичното заглавие: "Ако Тръмп спечели втори мандат, САЩ ще заприличат много на България" м публикувано днес в престижното издание "Форин Полиси" се оказа дело на американка, която живее у нас едва от началото на септември.

Ашира Морис стана за минути любима нова звезда на родния протестър, след като сравни управлението на Доналд Тръмп с това на Бойко Борисов, въпреки диаметралната противоположност в политическата координатна система между двамата лидери.

Според профила й в социалната мрежа "Туитър" Морис е крайнолиберална, симпатизира на Демократическата партия в САЩ, а редом с активното си участие в кампаниите, свързани с Black Lives Matter, е била и на няколко протеста в София в края на септември, като редом до Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков, също е скандирала "оставка". 

Прясната журналистка е родом от Флорида, доскоро е живяла в Масачузетс, а у нас, доколкото разкрива акаунтът й, се занимава с работа в комуникационния сектор. Наред с това обаче тя не спира да критикува града, който е избрала - въздухът бил мръсен, а локвите на жълтите павета след дъжд - дълбоки.

Въпреки това Морис, за която Google не успява да индексира предишни дописки, нито разследвания, си служи за материала във "Форин Полиси" предимно с цитати за ситуацията у нас на лидера на "Да, България" Христо Иванов и политолога Евгений Дайнов. В края на публикацията все пак е решила да направи уточнение за необичайното си сравнение "Тръмп-Борисов".

Ляво-зелената еврейка излиза със заключение, че изборът на нацията дали да продължи мандата на един лидер не е от особено значение, а била важна смяната на цялата система. И "съветва" американците да се вдигнат на бунт, както са сторили новите й съграждани - българите. A своята бюлетина за нов президент е дала още в края на септември по пощата чрез посолството на САЩ у нас. 

Някои от поддръжниците на дясното у нас обаче бързо "надушиха", че заглавието на Морис цели единствено кликбейт (представлява примамка за повече кликове върху материала) и разкритикуваха сравнението между САЩ и България в навечерието на изхода от изборите отвъд Океана.