Само в Lupa.bg: Коя е бабата със знаменцето "Россия", бранеща МОЧА?

Баба Стойна гони Бойко Борисов от властта вече 10 години

Общество
17:00 - 10 Март 2023
10237
Само в Lupa.bg: Коя е бабата със знаменцето "Россия", бранеща МОЧА?

Възрастна жена с побелели коси и беззъба усмивка, държаща в едната си ръка руското знаме, а в другата - торбичка с лекарствата си, стана звезда от организирания в четвъртък протест на БСП в защита на паметника на съветската армия. Оказва се обаче, че дамата на достолепна възраст никак не е случаен участник в червените митинги, а е деен протестър още от 2013 г., когато хиляди въстанаха срещу високите цени на тока, парното и водата в края на първия кабинет на Бойко Борисов. 

Това е баба Стойна, непреклонната демонстрантка от площадите, която брани БСП, символите на комунизма и всички социалистически идеи с гръдта си от близо десетилетие, установи проверка на Lupa.bg. 

Бабата, превърнала се отново в символ на бесепарския плам, от години грее на екрана на партийната на Корнелия Нинова БСТВ. Според запознати участието й в митинги, организирани от "Позитано" 20 не е подплатено нито с кеш, нито дори с безплатна храна. А баба Стойна самоотвержено и без да чака втора покана винаги е на крак да защитава съветските символи. 

"Бойко Борисов, остави децата на мира. Това чекмедже, което си напълнил, не струва нищо. Съкровището на страната са децата. Не бийте децата, дайте им работа, спокойствие, помогнете им, раздайте съкровищата на тях, за да има деца.

С кого Бойко ще се гордее по света? С нас, бабичките ли?", пита на антиправителствен протест и през 2020 г. Стойна.