Само в Lupa.bg: Коя е модерната Райна Княгиня? (СНИМКИ)

Политика
20:20 - 19 Август 2020
10258
Само в Lupa.bg: Коя е модерната Райна Княгиня? (СНИМКИ)

Една дама, облечена в червено, развяваща от първия ден на протеста знамето на въстанието, ушито от Райна Княгиня, привлича вниманието и на бунтарите, и на фоторепортерите. Коя обаче е зашеметяващата модерна Попгеоргиева? Lupa.bg ви запознава с нея. 

Името й е Калина Маркова, обича София малко повече от Париж, макар да е франкофон до мозъка на костите си. И не спира да вика "Оставка", защото вярва, че има смисъл от смяната на властта. Но освен с революционното знаме Калина привлича съмишленици към протеста и с надъхващи постинги в социалната мрежа. Ето мнението на едно от най-разпознаваемите лица от демонстрациите в последните 2 месеца - интелигентното, а не пошлото, миролюбивото, а не бабаитското - лице на промяната. 

"Тъкмо тръгнах да се кипря за поредната Протестна вечер и се разколебах... За чий и за кога, и какво имам да доказвам или допринеса?! Нихт, нада, ниенте и още куп трудно произносимо Нищо на доста европейски езици...

После се сетих за хлапето, което някога съм била, (подслушвано и преследвано, и почти изнасилено от полковник на ДС), но пък разплакано от честта да носи Знамето пред строя, и също толкова разстроено, на 53, когато бурята изскубна Свобода или Смърт в пороя.

И продължих да се кипря... И да преглъщам обидата, че съмишленици хвърлят Храна по празни държавни офиси, докато бабенца и дедовци едвам кретат да продадат някой магданоз, картоф, домат, цвете ... за да си позволят кора с яйца.

И се насилвам да не осъзная, че съдбата ми би била същата като на 80-годишното ми мамче, чийто 39 годишен трудов стаж заслужава 390 лева пенсия сега.  И продължавам да се кипря, щото трябва да съм хубава сред децата, които няма да имам, но пък танцувам по-добре от тях, и в морето от прочетени книги, и в блатото на преживяното...

И да не забравя!

Оставка!"