Само в lupa.bg: Кристиан Николов млъква, ще доказва, че не е погубил Милен Цветков нарочно (СНИМКИ)

Новини
10:19 - 23 Февруари 2021
4961
Само в lupa.bg: Кристиан Николов млъква, ще доказва, че не е погубил Милен Цветков нарочно (СНИМКИ)

Убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов ще направи всичко да докаже в съда, че нещастието с журналиста е станало случайно, а не е умишлено,както пише в обвинението срещу него.

В съда той дойде с найлонова торбичка, скрит зад качулката на дебело зимно яке.

Lupa.bg научи от близки на младежа, че той повече няма да говори до края на процеса, а адвокатите му ще се опитат да издействат условна присъда. Още с разпоредителното заседание Кристиан взе думата и се извини на близките на Милен Цветков. Оттук нататък той е посъветван от защитата си да не дава никакви изявления преди заключителните думи в съда. Основната стратегия на адвокатите е, да докажат, че става дума за случайна грешка, а не умишлено престъпление, както е записано в обвинителния акт.

Днес се очаква съдът да разпитва свидетели на инцидента, при който загина Милен Цветков.

Навръх Великден миналата година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака на червен светофар.

Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Снимки: Агнес Методиева