Само в Lupa.bg: Кристиян Хакера взима 17 бона заплата

Властта му предложи работа в НАП, компютърният спец пита: „Може ли да ми плащате толкова”

През ключалката
17:00 - 19 Юли 2019
30475
Само в Lupa.bg: Кристиян Хакера взима 17 бона заплата

Компютърният спец Кристиян Бойков, обвинен за хакерската атака срещу НАП, прибира по 17 000 лева на месец официален доход от своя работодател, научи Lupa.bg от свой човек в бранша.

20-годишният Кристиян Хакера, както бе наречен пловдивчанинът, работи като експерт по киберсигурност в „Тад Груп”. Фирмата е регистрирана във Варна на адрес ул. „Осми Приморски полк” №83, ет.2, установи нашата проверка. Бойков е в компанията от 2017-а година, като го наел лично собственикът - 30-годишният Иван Тодоров.

Оказа се, че варненското дружество е филиал на американска компания. US работодателите били изключително доволни от Кристиян, затова, макар и една на 20, Бойков стигнал до фантастичната заплата от 17 хиляди лева месечно, издаде източникът ни.

След издънката с изтичането на данни от НАП, фактори от върховете на държавата поканили младежа, възпитаник на Националната търговска гимназия в Пловдив, да започне работа като IT спец в Националната агенция за приходите. Каква била изненадата им, когато Кристиян отвърнал на предложението с въпрос: „Може ли да ми плащате такава заплата, каквато взимам в момента”.

Кристиян и гаджето му Николета

Естествено, държавата няма как даде такова възнаграждение, че да примами компютърния спец, наречен от премиера Бойко Борисов „вълшебник“, за да работи за общото благо при съхраняване на личните данни на българите, с което НАП очевидно не се справя добре, коментира запознатият с проблема. „На позицията спец по киберсигурност едва ли ще му дадат повече от 1000-1200 лева“, коментира информаторът ни.