Само в Lupa.bg: Купуват нови лимузини за депутатите

Политика
12:45 - 27 Юли 2020
4894
Само в Lupa.bg: Купуват нови лимузини за депутатите

Нови лимузини ще возят депутатите от следващата година, научи Lupa.bg. Веднага щом свърши ремонтът на бившия Партиен дом и народните избраници се преместят да заседават там, се готви голяма обществена поръчка за купуването на коли заради остарелия автопарк на институцията, разкриха наши източници. 

Въпреки че преди по-малко от 5 години законотворците се оборудваха с чисто нови фолксвагени, лъскавата серия "CC" се оказа особено неуспешна и шофьорите още след първата година пътуване с тях се заоплакваха от развалени части. Немалка част от тези коли вече са излезли в "пенсия", разкриха още от кулоарите пред медията ни. 

Затова често се налага ремонт и на много по-старите лимузини. Цели 36 мерцедеса се нуждаят от поправка преди есенната сесия на парламента, а за целта шефката на депутатите Цвета Караянчева пусна конкурс за избор на майстори. От тръжната документация обаче става ясно, че се очаква на всеки един от автомобилите да се отделят по около 277 лева за ремонт, което при скъпите части за марката, е почти мисия невъзможна. Все още не е избран изпълнител, който да се съгласи на такава оферта, особено като се има предвид и възрастта на морално остарелите лимузини. 

До ден днешен депутатите се возят в коли, произведени масово между 1995 и 2004 г., а километражът на повечето приближава застрашителните 1 милион. Микробусите, с които се извозват избраниците на народа, също не са в цветущо състояние и ръждата вече избива не само от "веждите", а и на предниците им. Същото важи и за возилата, които сега карат депутатите от основната сграда на пл. "Народно събрание" 2 до залите в Партийния дом, където се провежда немалка част от заседанията на комисиите.