Само в Lupa.bg: Куриоз - Кабинетът протестира срещу себе си в Бургас (СНИМКА)

Куриози
14:40 - 20 Октомври 2021
5080
Само в Lupa.bg: Куриоз - Кабинетът протестира срещу себе си в Бургас (СНИМКА)

Протестът срещу новите мерки на здравното министерство в лицето на Стойчо Кацаров из цялата страна родиха куриозна ситуация за служебния кабинет на ген. Стефан Янев. Оказва се, че в Бургас, където също десетки се събраха на демонстрация срещу зелените сертификати за вход на закрито от утре, правителството протестира срещу себе си... 

Там бунта поведе не кой да е, а зам.-областният управител Асен Бонджев, докато шефката му - проф. Мария Нейкова е в самия Министерски съвет, за да обсъжда мерките с Янев и Кацаров, видя Lupa.bg.

В морския град, също като в София, протестиращите намират бързото въвеждане на сертификатите за особено рисков ход, предвид ограничаването на хиляди и настояха за оставката на здравния министър. По-рано пък Кацаров обяви, че оттеглянето му искат само определени политически лидери - явно сред тях са и членове на същото правителство, от което е част. 

Бонджев стана известен с протестите миналата година, като в продължение на няколко месеца бе неотлъчно по бургаските площади с мегафон в ръка. 

А попадна в окото на националните медии с краткия си разговор с почетния председател на ДПС Ахмед Доган при обсадата на "Росенец" по-миналото лято, когато го призова лично той да "свали" Бойко Борисов от власт. Сокола пък се появи изненадващо в двора на вилата си и пожела успех на протеста и отговоряше с "да" на исканията на Бонджев. 

Любопитната подробност е, че зам.-губернаторът днес скандира срещу мерките на Кацаров в работно време, без да е пуснал отпуска.