Само в Lupa.bg: Ламбо питал докторите: Кога ще играя пак?

Стефан Данаилов прави дихателни упражнения, за да се възстанови

Топ
10:45 - 19 Октомври 2019
7289
Само в Lupa.bg: Ламбо питал докторите: Кога ще играя пак?

Здравословното състояние на Стефан Данаилов леко се подобрява, макар и да остава критично, научи Lupa.bg от негови познати. Актьорът, който вече десет дни е на лечение във Военномедицинска академия (ВМА) в София, диша самостоятелно и вчера е бил изведен от комата.

Ламбо дори намирал сили да се шегува с лекуващите го доктори и да ги пита кога ще може да се върне на сцената и отново да играе в спектакъла "Актрисата", с който тази пролет се върна в театъра след 5-годишна пауза заради здравословни проблеми. Засега лекарите официално се въздържат от каквито и да било прогнози за състоянието на 76-годишния Данаилов, тъй като то може както рязко да се влоши, така и рязко да се подобри. "За изписване все още е рано да се говори", казват близки на кино и театралната звезда.

"Ламбо няма търпение пак да е сред колегите си и любимите си студенти, но все още организмът му е твърде слаб и трябва да има търпение", каза пред Lupa.bg приятел на Данаилов.

На обичания артист е предписана специална рехабилитация, която да възстанови дишането му. Процедурите ще продължат около месец и включват специални дихателни гимнастики, инхалации и специфичен масаж. С тях Ламбо трябва да започне да издишва стабилно и уверено, за да не се налага да бъде подпомаган допълнително.

Паралелно ще започне и двигателна рехабилитация заради счупването на бедрената кост през лятото. Тогава в Бургас на Стефан Данаилов бе поставена изкуствена става.

Същевременно лекарите имат предвид, че имунната система на актьора е много отслабена и затова той трябва максимално да бъде щаден. Придружаващите заболявания на Ламбо също са сериозни и затова специален лекарски консилиум решава всяка стъпка от лечението му.

Доведеният син на актьора - Росен Цанков вчера потвърди, че баща му е в съзнание, контактен е и дори искал да се прибира вкъщи, за да гледа мачове на "Челси".

“Скъпи приятели, много съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша самостоятелно и е много по-добре. Даже иска да се прибира у дома. На лекарите от ВМА - огромно благодарим!”, написа вчера и лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във фейсбук.

Мастера бе приет по спешност във ВМА в началото на месеца заради затруднено дишане, но в сряда състоянието му се влоши и бе интубиран. Както Lupa.bg съобщи той изпадна за кратко в кома.

От началото на септември Данаилов се лекуваше във военния санаториум в Хисаря, след като през август при инцидент във вилата си в Приморско счупи крак.