Само в Lupa.bg: ЛЕВИЦАТА! отмъква между 2 и 4 процента от БСП?

Огромен отлив от червените редици регистрират на "Позитано" 20, Мая Манолова и Дончева се хвалят с набъбваща подкрепа

Политика
12:16 - 07 Март 2023
4558
Само в Lupa.bg: ЛЕВИЦАТА! отмъква между 2 и 4 процента от БСП?

Катастрофални резултати от вътрешни проучвания на "Позитано" 20 за изхода от поредните предсрочни парламентарни избори са получили приближени висши социалисти на председателката Корнелия Нинова, информират източници на Lupa.bg.

Точно на старта на предизборната кампания в червената централа са били попарени и от официалните социологически изследвания, и от данни за вътрешните нагласи за вота на 2 април, защото според тях БСП продължава стабилно да губи електорална подкрепа. И от 9 на сто през октомври 2022 г. при слабата избирателна активност тогава, не е изключено сега соцредиците да се сринат до едва между 5 и 7%, което би пратило Столетницата на смъртен одър. 

В същото време от новата коалиция "ЛЕВИЦАТА!" начело с Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев и Румен Петков продължават да се хвалят с набъбваща подкрепа за обединението. 

А мнозина от БСП прекратиха и членството си в нея, особено след инфарктния конгрес през февруари, и се вляха в редиците на новия съюз, макар и съставен от отломки на БСП. 

Ако в началото на годината заявките за подкрепа на "ЛЕВИЦАТА!" са варирали между едва 2 и 3 на сто при избори в този момент, то сега формацията се доближава до прескачането на бариерата за парламентарно представителство и последните проучвания й отреждат над 4 процента от бюлетините на 2 април. 

Със сигурност обаче субсидия за нея ще има и така не е изключено, при ново завъртане на изборната рулетка в края на годината (преди или с местния вот през октомври - б.р.), обединението на социалистите да успее да привлече и онези, които в крайна сметка не посмяха да влязат в състава му сега, отбелязват още наши източници.  

A да се опита да минимизира щетите от конфликтите в БСП Корнелия Нинова решила този път кампанията за парламентарния вот да бъде съсредоточена в малките населени места и да протече "от врата на врата" - стратегия, която соцпредседателката упорито бе забравила. За целта обаче ще й се наложи да отпусне от кесията за областните и общинските организации, защото повече от 2 години те не са виждали и лев, докато "ЛЕВИЦАТА!" вече действала по места, добавят още запознати.