Само в Lupa.bg: Левски продължава с продажбите. Не само на играчи...

Водещи букмейкъри извадили от програмата си мача с Черно море, очаква се нова "врътка" и за визитата на сините в Благоевград

Спорт
11:35 - 16 Февруари 2023
8054
Само в Lupa.bg: Левски продължава с продажбите. Не само на играчи...

Тъмни облаци са надвиснали над "Герена" и не е случайно. От доста време нещата не вървят в "Сухата река", която по всичко изглежда скоро ще залее сините, които са заровили главите си като щраус, и продължават да се надяват на чудо, касаещо финансите на клуба и бакиите, които са забъркани с НАП. Левскарите дължат милиони на държавата, а Наско Сираков и в сряда направи път, за да вземе отсрочка, а сините да вземат лиценз, за който действа здраво и президентът на БФС - Борислав Михайлов, а срещу това синът му Ники М. получава титулярно място, за да се излага качествено, както стори това и в мача срещу Черно море.

Дали татков Ники се излага, защото толкова може, или така пък трябва... Мнозина си задават този въпрос, който има един отговор, разбира се. Оказа се, че сините упорито и отчаяно продължават да търсят купувачи на конвертируемите си играчи, но наред с това припечелват и някой лев от странични дейности, разбирайте мачове. По време на зимната подготовка на отбора, проведена в Дубай, част от контролите на Левски останаха "на тъмно".

Много букмейкъри извадиха от своите листи срещите на 26-кратните шампиони, в които се получиха странни резултати. Сините паднаха и от поредните анонимници, което едва ли толкова е учудило някой, гледал лятото срещите им с Хамрун Спартанс в евротурнирите, но все пак...

Във Велико Търново тимът на Бащата на правилния футбол загуби с 0:1, хвърляйки в потрес ултрасите на сините. Kоефициентите варираха в диапазона от 1.50 до 1.70 за успех на Левски и от 4.00 до 6.78 за победа на символичните гости от Варна. Оказа се, че срещата е била извадена от програмата на някои от водещите букмейкъри, което ясно показва накъде клонят везните.

От сега има съмнения и за гостуването в неделя на Левски в Благоевград, за където ставките вървят от 1.39 за син успех и за 7.85 - 8.00 за победа на Пирин, който се бори за своето оцеляване.

В същото време клубът от "Герена" продължава да търси варианти да продаде своите конвертируеми играчи, но нещата не им се получават. Сините отказаха оферти за Хосе Кордоба, а сумата съвсем не е била за изпускане - около 2.3 милиона евро. И това при положение, че отборът от Сухата река не се бори за нищо през този сезон, а по всяка вероятност няма да влезе и в шестицата. След отказа, Наско Сираков опитал да лансира футболиста, но вече офертата била с около половин милион по-ниска, което вече не задоволявало клуба, дължащ милиони на НАП.

Именно към агенцията феновете правеха дарения от известно време, с които сините погасяваха вноските, но самият Сираков лично стопирал това, тъй като се обявяваше публично, когато сумата е достатъчна за месеца. Това не се харесало на шефа и голмайстор №1 в историята на Левски, затова той предпочитал да продължават да постъпват безотчетни пари, а когато дойде време за нова вноска, отново да се прави "дарителска кампания".

Схемите му били разкрити и това не се харесало на определен кръг хора, сред които и някои от влиятелните фенове на отбора. На този етап Сираков има подкрепата на ядрото на агитката, съставено от някои фракции, които също успяват да вземат по нещо, което отделят от собствения си бюджет редовите и честни привърженици.