Само в Lupa.bg: Любо Пенев прибира € 50 000 заплата

Бившият национален селекционер и настоящ треньор на ЦСКА 1948 става един от най-скъпоплатените в родния елит

Спорт
14:39 - 28 Юни 2022
13536
Само в Lupa.bg: Любо Пенев прибира € 50 000 заплата

Новият треньор на ЦСКА 1948 - Любослав Пенев, който беше назначен официално на поста в края на май, ще прибира тлъста заплата, научи Lupa.bg. Бившият национал на България и бивш селекционер на трикольорите ще се подписва под 50 000 евро, което го прави един от най-скъпоплатените в занаята в момента у нас. Трудовото възнаграждение на Любо Пенев може да се конкурира единствено с наставника на Лудогорец Анте Шимунджа, който получава подобна цифра.

Останалите треньори в родния елит взимат далеч по-малко пари, като за сравнение Саша Илич, който оглави наскоро ЦСКА, ще взима около 30 000 от европейската валута, но при определени резултати, срещу които ще има и допълнителни бонуси.

Собственикът на ЦСКА 1948 и хазартен бос - Цветомир Найденов, е решен да изгради конкурентен състав, с който да атакува местата, даващи право на участие в евротурнирите следващия сезон и не жали средства - само и само да натрие носовете на своите недоброжелатели.

Не е тайна, че Любослав Пенев от доста време има големи финансови затруднения и това е една от причините той да има високи изисквания за финикийските знаци, които ще влизат в джоба му. В Царско село, където беше за последно треньор, емблематичната "деветка" на ЦСКА и националния отбор, получаваше далеч по-малко пари - 12 500 евро, но за сметка на това живееше в хотелската база на Стойне Манолов, с който са и добри приятели.

В последния му престоя в ЦСКА роднината на легендата Димитър Пенев получаваше 28 000 евро на месец.

Любопитен факт за Цветомир Найденов е, че той се стреми да развива и школата на клуба, където също хвърля сериозни суми на месец. Талантливите деца, които тренират там и са от провинцията, имат отлични условия за живот и тренировки, като им е осигурена квартира, а голяма част от тях получават и месечна стипендия между 1000 и 1200 лева, които постъпват по сметките на родителите.