Само в Lupa.bg: Майката на убиеца на бившия полицай: Бие хора за пари!

Спорт
14:05 - 09 Май 2022
11191
Само в Lupa.bg: Майката на убиеца на бившия полицай: Бие хора за пари!

Бившият полицай Любомир Иванов, който беше разстрелян на 25 март, е убит от привърженици на Левски, научи Lupa.bg. Цялата група, в която участвали двама от задържаните - Кристиан Илиев и Боян Табаков, участвали в групировка, занимаваща се с различни наказателни акции срещу тлъсти суми.

Групата хулигани отдавна са известни на органите на реда, тъй като се занимавали и в още куп нелегални неща - побоища над хора, които дължали някому нещо, заплахи и разпространение на наркотици.

Майката на единия от организираните престъпници - Кристиан, отдавна се хвалела какво "работи" синът и.

"Бият хора за пари! Такива, които дължат известни суми на лихвари и не могат да си оправят сметките, залагат на комар или са затънали в дългове", споделила майката преди време пред съседи на убиеца.

Lupa.bg научи още, че единият от задържаните притежавал и заложна къща, която е и първоизточника на проблема.

Почти всичките приятели на Кристиан Илиев (в дясно) са здравички момчета

Преди това по искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Кристиан Илиев и Боян Табаков, като първият е обвинен в извършването на убийство, а вторият е обвинен в помагачество за убийство на бившия полицай Любомир Иванов.

Илиев беше привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа на 14 април, а впоследствие на органите на МВР се предаде Боян Табаков, на когото беше предявено обвинение и също беше задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда.

Според събраните до момента доказателства, извършителят на убийството предварително е подсигурил оръжието и е тренирал стрелба с огнестрелно оръжие със същия калибър, проучил е района на местоживеене на убития и ежедневните му навици и е съставил план за начина на извършване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството.

Помагачът е показал и разяснил на извършителя как да стреля с огнестрелно оръжие със същия калибър и му е съдействал да си подсигури лекия автомобил, с който да се оттегли от мястото на престъплението.

Кристиан Илиев, който със своя съучастник редовно посещавал мачовете на Левски е многократно осъждан, докато Табаков все още не е.

Съдът прие мотивите на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни към извършване на престъплението, за което са привлечени, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление, ако спрямо тях не бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Основният заподозрян беше закопчан с белезници в джип в столичния квартал „Горна баня”. Бяха претърсени и общо седем адреса в София.